Teknik bilgilerini pratiğe çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Teknik bilgilerini pratiğe çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 14:48

Teknik bilgilerini pratiğe çevirdiler

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü'nde okuyan öğrenciler, tıbbi bitkilerin ayrıştırılmasıyla ilgili okulda gördükleri bilgileri, teoriye çevirmek için Edremit'te Ar-Ge çalışmaları yapan firmada incelemelerde bulundu.
Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi'nde bulunan Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü öğrencileri, okulda gördükleri teknik bilgileri saha çalışmaları ile pratiğe dönüştürüyor. Saha çalışmaları yaparak bitkilerin yetiştirilmesi, doğada bulunuş ve toplanışı hakkında bilgi edinen öğrenciler işleme kısımlarında da pratik yapma imkanı buluyor. Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selami Selvi öncülüğünde Faruk Durukan'a ait Ar-Ge firmasını ziyaret eden öğrenciler bitki özü elde etme hakkında yapılan çalışmaları yerinde görüp, gelişmiş teknolojiyle işleyen üretim tesislerini ve laboratuvarları inceledi.
Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selami Selvi, Edremit'teki Ar-Ge firması ve üretim tesisinin öğrenciler için büyük bir şans olduğunu vurgulayarak, "Bugün öğrencilerimize, 2 yıllık verdiğimiz tıbbi bitkilerle ilgili eğitimleri, uygulamalı olarak göstermiş olduk. Bitkilerin nasıl işlenip öz haline getirildiğini ve sonrasında nasıl halka arz olacağını görüyorlar. Öğrencilerimiz, mezun olduktan sonraki yaşamlarında bir firma kurarak bu işi yapabilir. Belki de Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak işler de yapabilirler" diye konuştu. Ar-Ge firması sahibi Faruk Durukan, sahibi olduğu Türkiye'nin ilk ve tek bitki özü üretim tesislerini, her yıl yurt içinden ve yurt dışından onlarca üniversitenin ziyaret ettiğini söyleyerek, "Tesislerimize, üniversitelerin gezileri devam ediyor. Son olarak, Dumlupınar Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi bizi ziyaret etti ve şimdiye kadar 50'ye yakın yurt içi ve yurt dışından akademik ziyaret gerçekleşti. Öğrencilerimize, laboratuvarlarımızı, üretim tesislerimizi gezdiriyor ve yaptığımız bilimsel çalışmaları anlatıyoruz. Onların geleceğe daha iyi adım atabilmelerine yardımcı oluyoruz" dedi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!