Tayland Türkiye Konsolosluğu Ataşesi Shihjiang'dan Uğur'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Tayland Türkiye Konsolosluğu Ataşesi Shihjiangdan Uğura ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2015 15:04

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - Tayland Türkiye Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Shihjiang, ülkesi ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için bazı illerde girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

Balıkesir'le ticari ilişkilerini en üst seviyeye çıkarmak istediklerini vurgulayan Shihjiang, "Tayland'a Balıkesir'den zeytinyağı ithal etmek istiyoruz. Balıkesir'de üretilen zeytinyağı özel ve kaliteli. Tayland, kaliteye önem veren bir ülke. Başka ülkelerden zeytinyağı alıyoruz ancak ürün kalitesinde sorunlar yaşıyoruz. Küçük bir ada ülkesiyiz ama teknoloji anlamında dünyanın ilgisini çekiyoruz. Karşılıklı ilişkilerin güçlenmesi için sizi Tayland'a davet ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuğuna Balıkesir'deki zeytin ve zeytinyağı potansiyeli hakkında bilgi veren Uğur, "Körfez bölgesinde zeytinyağı işleyen birçok firma var. Körfez bölgesinde yağlık, Marmara Bölgesi'nde ise sofralık zeytin üretiliyor. Türkiye'nin en kaliteli zeytinyağı Körfez bölgemizden çıkıyor. Bu bölgede yer alan firmaların birçoğu ihracat da yapıyor. Bu kapsamda taleplerinize de karşılık verilecektir" ifadesini kullandı.

Daha sonra Uğur, Shihjiang'a Balıkesir ile Tayland'ın başkenti Taipei'nin kardeş şehir olmasını önererek, zeytinyağı hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!