Tahtakuşlar Etnograya Müzesi'ne uluslararası ödül

Güncelleme Tarihi:

Tahtakuşlar Etnograya Müzesine uluslararası ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 14:43

Tahtakuşlar Etnograya Müzesi'ne uluslararası ödül

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin ilk özel etnografya galerisi olan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi'ne Azerbaycan Dede Korkut Vakfı tarafından onursal nişan verildi.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Tahtakuşlar Mahallesi'nde bulunan Türkiye'nin ilk özel etnografya müzesi Tahtakuşlar Etnografya Müzesi'nde 5 ülkeden 67 sanatçının katılımıyla hazırlanan 26. Selim Turan karma sergisi düzenlendi. Sergiye katılanlara ödülleri verildi. Ayrıca Azerbaycan Dede Korkut Milli Vakfı tarafından da Tahtakuşlar Etnografya Müzesi'ne onursal nişan verildi. Azerbaycan Dede Korkut Vakfı İstanbul Temsilcisi Prof Dr. Refik Aziz, "Alibey Kudar Etnografya Galerisi içerisinde Azerbaycanlı ressam heykeltraş Selim Turan adına resim galerisi bulunmaktadır. Bu galeri son 25 yıl içerisindeki bütün Türk dünyasına aktif şekilde hizmet etmektedir. Onların bu aktif faaliyetini kıymetlendirerek Dede Korkut Milli Vakfı'nın tesis ettiği Uluslararası Dede Korkut mükaafatını bugün, bu güzel tedbirde onlara takdim ettik. Bu galerinin uluslararası resmi bir ödülü ve belgesi vardır. Tebrik ediyorum" dedi.

Tahtakuşlar Etnografya galerisi kurucusu Alibey Kudar'ın oğlu Selim Kudar, 1991'den buyana 26'ncı kez uluslararası resim yarışmaları ve resim sergileri yaptıklarını belirterek "Açılışlarımız körfezdeki kültür ve sanat etkinliklerine bir katkıdır. Bundan gurur ve şeref duyarız. Etkinliklerimizde yöresel keşkek, pilav ve nohut ile birlikte ateş ve barut suyu ikramımız oluyor. Müzik eşliğinde semah gösterilerimiz ve ayrıca yöresel ozanlarımız tarafından seslendiriliyor. Bütün dünyaya Türk dünyası başta olmak üzere dostluk, kardeşlik ve barış selamlarımızı yolluyoruz" diye konuştu. Serginin kreatörlüğünü üstlenen Selim Kudar'ın kızı Esma Kudar ise, geleneksel hale getirilen serginin bu sene 26'ncısını düzenlediklerini söyledi. Bu sene 5 ülkeden 67 sanatçının sergiye katıldığını belirten Kudar, şimdiye kadar 17 ülkeden toplam 117 kişisel ve karma sergiye ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Kudar, "Türkiye'nin ilk kurulan Etnografya Sanat Müzesi'ndeki toplam sanatçı sayımız 1096 oldu. 5 Mayıs'ta İstanbul konsolosluğu tarafından düzenlenen uluslararası çocuklar resim segisi için gönderdiğimiz eserlerin belge törenlerini gerçekleştirdik. Aynı zamanda Azerbaycan Uluslararası Dede Korkut Milli Vakfı'ndan etkinliklerimizden dolayı bir ödül aldık" diye konuştu.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!