Sındırgı'da kırsal mahallelere otobüs seferleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Sındırgıda kırsal mahallelere otobüs seferleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 12:33

Sındırgı'da kırsal mahallelere otobüs seferleri başladı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Sındırgı İlçesi'nde öğrencilerin ulaşım sorununu çözmek için şehir içi başlatılan toplu taşıma uygulamasına kırsal mahallerde eklendi. Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile engelli rampalı ve tam donanımlı araçlar şehir içinden sonra kırsal mahallelerede sefer yapmaya başladı. Daha önce Gölcük-Akçakısrak mahalleleri ile başlayan seferlere şimdi Yaylabayır ve Yüreğil mahalleleri eklendi.

Sındırgı'da sayıları 3'e ulaşan toplu taşıma araçlarında Balkart uygulaması geçerli olacak. Öğrenciler için indirimli, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz hizmet verilecek. Ücretsiz uygulamadan yararlanmak isteyenler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına başvurup, "ücretsiz kartı" edinebilecek.

Yeni güzergahta çalışacak araçların saatleri Sındırgı'dan Yüreğile 07.30 ve 16.30 Yüreğil'den Sındırgı'ya 08.30 ve 17.30 olarak, Sındırgı'dan Yaylabayır'a 09.30 ve 14.30, Yaylabayır'dan Sındırgı'ya 10.30 ve 15.30 olarak belirlendi. Saatlerin vatandaşların kullanım oranı ve taleplerine göre tekrar şekilleneceği belirtildi. Sındırgı-Yüreğil hattı ile Emendere ve Işıklar mahallesi girişlerinde bulunan duraklar, Sındırgı-Yaylabayır hattı ile Emendere, Küçükdağdere ve Büyükdağdere mahalle girişlerinde bulunan duraklarla güzergah üzerinde bulunan kırsal mahallelere de hizmet verilecek. Aynı zamanda Emendere Termal ve Havuzlar bölgesine de her gün ulaşım sağlanmış olacak. Toplu taşıma uygulaması en çok engelli vatandaşları mutlu etti. Normal araçlara binmekte zorlanan engelli vatandaşlar toplu taşıma araçlarında bulunan donanım sayesinde tekerlekli sandalye ile otobüslerde rahatça binip inebilecek, rahatlıkla seyahat edebilecek.

İLK SEFER BAŞKAN YAVAŞTAN

Göreve geldiği günden bu yana halkla iç içe olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş bu kez de vatandaşlara belediye otobüsünü kullanarak hizmet etti. Sürücü koltuğuna oturan Ekrem Yavaş, Yaylabayır-Yüreğil hattında ilk seferi gerçekleştirdi. başkan Yavaş yaptı. Toplu taşıma aracını kendisi kullanarak mahalle halkına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Yavaş, "Halkın rahatı ve huzuru için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hemşehrilerimiz uzun süredir büyükşehir olmanın nimetleri arasında yer alan toplu taşımadan yararlanmak istiyorlardı. Onların bu isteklerini yerine getirmekten hem ben hem halkımız mutlu oldu" dedi.

Necip KARATUNA / SINDIRGI, (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!