Semazenler Ayvalıklılar İçin Döndü

Güncelleme Tarihi:

Semazenler Ayvalıklılar İçin Döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2015 17:17

BALIKESİR’İN AYVALIK İLÇESİNDE, AYVALIK BELEDİYESİ’NİN KATKILARIYLA HEM YÜREKLERİ, HEM DE MİDELERİ FETHEDEN ‘MEMLEKETTEN GELDİK’ GELENEKSEL ÜRÜNLERİN TEŞHİR EDİLDİĞİ CUMHURİYET MEYDANINDA DÜZENLENEN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA AYVALIK HALKI İLK KEZ SEMAZENLERLE BULUŞTU.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla hem yürekleri, hem de mideleri fetheden ‘Memleketten Geldik’ geleneksel ürünlerin teşhir edildiği Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında Ayvalık halkı ilk kez semazenlerle buluştu.
İki yılı aşkın süredir, 14 ayrı İlden gelen isimler ve ürünlerle ‘Memleketten Geldik’ Geleneksel Ürünler Etkinliği adı altında yaratılan Halkla İlişkiler Projesi, 125. buluşmasında Ramazana özel olarak Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla Ayvalıklılarla bir araya getirildi.
Ayvalık Belediyesinin 16-28 Haziran 2015 tarihleri arasında süren etkinliğe ev sahipliği yaptığı etkinliğin önceki akşamki etabında kukla gösterimleri, tasavvuf musikisi ve Mevleviliğin en önemli parçası olan semazenler tarafından gerçekleştirilen sema gösterisi ilgi gördü.
Trabzon, Antakya, Samsun, Adana, Kayseri, Merzifon, Diyarbakır, Antalya, Gümüşhane, Ordu gibi yöresel ürün il stantlarının hemen yanı başında gerçekleşen gösterimlerde; 3 semazenin tasavvuf musikisi eşliğinde gerçekleştirdikleri sema gösterisinin Ayvalık’ta bu anlamda bir ilk olduğu öğrenildi.
İki İzmirli iletişim uzmanı olan Hülya Sevinç ve Sibel Önbaş’ın önceliğinde gerçekleşen etkinlik arasında sahneye gelen Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Sevinç ve Önbaş’a Belediye Başkanı Rahmi Gençer adına bir buket çiçek ve plaketle teşekkür etti.
Organizasyon alanında, Karadeniz karikatürleri sergisi ve Nasreddin Hoca, Keloğlan, Hacivat-Karagöz gibi geleneksel Türk halk kahramanlarından oluşan maket sergisinin özellikle çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanması dikkatlerden kaçmazken, etkinlikte gösteri sanatçısı ve vantrolog Bay Muhteşem kuklası Çilli ile çocuklara çok özel anlar yaşattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!