Reşitköy Barajı ihale için gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Reşitköy Barajı ihale için gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 13:51

Reşitköy Barajı ihale için gün sayıyor

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılması planlanan Reşitköy Barajı ve Sulaması'nın ihelisinin 19 Ocak'ta yapılacağı bildirildi.

78 milyon lira bedelle 2016 yılı yatırım programına alınan, Burhaniye'nin Karıncadere Mevkisi'nde yapılması planlanan Reşitköy Barajı ve Sulaması Projesi ihale aşamasına geldi. 70 hane 170 nüfuslu Tahtacı Köyü'nü sular altında bırakacak olan barajın yapımı için 19 Ocak'ta ihale yapılacak. Karadare'nin sularının Bahadınlı Regilatörü'nden derivasyon kanalı ile taşınacağı barajın yapımı için ihalenin ardından bir ay içinde

yer teslimi yapılacak. 2020 yılında tamamlanması planlanan barajla, Burhaniye, Gömeç ve Şahinler Ovasındaki brüt 4 bin 895 hektar alanın sulanmasının hedeflendiği bildirildi. Baraj sularının tamamen kapalı boru sistemiyle tarım arazilerine ulaştırılacağı da belirtildi. Yapılacak baraj ile yörenin büyük bir ihtiyacının giderileceğine dikkati çeken AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Barajın zeytinliklerimize büyük faydası olacak. İlçe nüfusumuzun büyük bir çoğunluğu zeytincilik ile geçinmektedir. Barajın, faaliyete girmesiyle birlikte yaklaşık 4 bin 950 hektar zirai arazi sulu tarıma açılacak. Zeytinliklerimiz sulandığı takdirde daha iri olacak. Böylelikle sofralık zeytin satışını arttıracağız. Bu da, zeytinyağı satışından daha karlı olacak. Dolaylı olarak ekmeğini zeytincilikten kazanan halkımız da yapılacak bu baraj sayesinde kazanacak. Ayrıca, gerek ilçe merkezinde gerekse barajın yapılacağı Karadere Mahallesi ve civarında yaşanan sel felaketlerinin de önüne geçilecek. Reşitköy Barajı, şimdiden halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!