Peiss Daimler'den Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Peiss Daimlerden Balıkesire 120 milyon Euroluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 18:25

Peiss Daimler'den Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım

Haberin Devamı

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un davetlisi olarak kente gelen Peiss Daimler (PD Grup) yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Uğur, grubun kente 120 milyon Euro'luk yatırım yapacağını belirtti.

Almanya'dan Koca Seyit Havaalanı'na uçakla gelen PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler, yönetim kurulu Üyesi Jöran Pfuhl ve Türkiye Temsilcisi Ogün Fırat, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Heyet, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve OSB Müdürü Mesut Eray tarafından karşılandı.

FABRİKA KURACAK

Gökköy Lojistik Köyü'nde incelemelerde bulunan Daimler ve beraberindeki heyet, burada Başkan Uğur ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra yatırım yapacakları 204 dönümlük arazide incelemelerde bulunan Daimler, kompozit üretimi yapacakları fabrikayla birlikte, kendilerine malzeme üretecek 5 yeni fabrikanın daha kurulacağını açıkladı. Daimler, ürettikleri kompozit malzemelerin uçak, savaş, otomobil sanayi gibi 70'e yakın sektörde kullanıldığını açıkladı. Fabrikanın inşa edileceği arazide Başkan Uğur ile birlikte incelemelerde bulunan PD Grup yetkilileri, daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Robotik Otopark'ı inceledi. Alman yatırımcılar Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyaret ettikten sonra Başkan Uğur ile birlikte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya hareket etti. Başkan Uğur, grubun kente 120 milyon Euro'luk yatırım yapacağını belirtti.

BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!