Oyuncak silahlar geri dönüşüme gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Oyuncak silahlar geri dönüşüme gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 16:03

Oyuncak silahlar geri dönüşüme gönderildi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Edremit Belediyesi tarafından çocukları şiddetten ve silahlardan uzak tutmak amacıyla geçen mart ayında 'Silahtan oyuncak olmaz' sloganıyla başlatılan kampanya sona erdi. Çocuklar tarafından Edremit Belediyesi'ne teslim edilen oyuncak silahlar "Dünya Barış Günü'nde geri dönüşüme gönderildi.

Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir milletvekilleri Ahmet Gümüş, Namık Havutça ve Mehmet Tüm, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yazar Erol Mütercimler, araştırmacı gazeteci Gürkan Hacır, oyuncak müzesi ve kütüphanesi kurucusu, sanatçı ve yazar Sunay Akın, CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Cumhuriyet Meydanı'nda oyuncak silahları çocuklarla birlikte geri gönüşüm kutularına attı. Silah getiren çocuklara da farklı oyuncaklar hediye edildi.

"KAMPANYANIN HEDEFİ ASLINDA ANNE VE BABALAR"

Oyuncak Müzesi Kütüphanesi'nin kurucusu Sunay Akın burada yaptığı açıklamada, Edremit Belediyesi'nin bu kampanyasının tamamen doğru bulduğunu belirtip, "Ancak bu kampanyanın hedefi aslında çocuklar değil anne ve babalar. Çünkü bütün bu oyuncak silahları alanlar anne ve babalar. Yani şiddeti, nefreti, savaşı çocuklarının önüne 'oyuncak' diye koyan biziz. Çocukların öyle bir talebi yok. Dolayısıyla eğitilmesi gereken çocuklar değil anne babalar. Hata öğretmenler, ders kitapları, Milli Eğitim Bakanlığı. Düşünsenize bilgi diye tarih kitaplarında çocuklarımıza savaş ve şiddetten başka ne veriyoruz" dedi.

Televizyonlarda sigara, içki gösterilmediğini, ancak sürekli dizilerde, haberlerde silah gösterildiğine dikkat çeken Akın, "Televizyon programlarında siz hiç sigara içen bir insan görüyor musunuz? Hayır; tabi ki görmemeliyiz. Sigara insan sağlığına zararlı. İçki içen bir insan görüyor musunuz? Hayır. Tamam görmeyelim. İçki insan sağlığına zararlı. Peki silah insan sağlığına yararlı mı, zararlı mı? Zararlı. öyleyse bütün televizyon dizilerinde, haberlerinde onca silah. Yani sigarayı, içkiyi gösterme televizyonda ama silahı göster. İçki içenin, sigara içenin zararı hep kendine ama silah kaç kişiyi yok ediyor? Yerel yönetim olarak Edremit Belediyesi çok güzel bir hizmet sundu insanlara" diye konuştu.

'Silahtan oyuncak olmaz. Silahını getir, oyuncağını götür' kampanyasını düzenleyen Edremit Belediyesi Başkanı Kamil Saka da, "Uzun zamandan beri yürüttüğümüz kampanyamızla Dünya Barış Günü'nde barışın sembolü zeytinin başkentinden tüm dünyaya bir mesaj verdiğimiz kanısındayım. Biz yurtta sulh, cihanda sulh diyoruz ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bu sözüyle bir kez daha anıyoruz" diye konuştu.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!