Öğretmenlere oyun ile öğretme eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere oyun ile öğretme eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 10:31

Öğretmenlere oyun ile öğretme eğitimi

Haberin Devamı

GÜNEY Marmara Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Balıkesir'de desteklenmeye hak kazanan tek eğitim projesi ‘Oyun En Güçlü Öğretmendir' projesi kapsamında Altınoluk Mahallesi'ndeki 17 öğretmene oyun tabanlı öğrenme yaklaşımına ilişkin eğitim verildi.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi'ndeki Hamiyyet Ferudun Sözen İlkokulu Müdürü Dilek Ekizer tarafından geliştirilen ‘Oyun En Güçlü Öğretmendir' adlı ‘Oyun Tabanlı Öğrenme Programı Uygulayıcı Eğitim' projesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından onaylandı. Projenin başlamasıyla birlikte Hamiyyet Ferudun Sözen İlkokulu'nda görev yapan 17 öğretmene oyun tabanlı öğrenme yaklaşımına ilişkin eğitim verildi. Okul Müdürü Dilek Ekizer; öğretmenlere; zeka ve beynin işleyiş yapısı, oyun tabanlı öğrenme, öğrenmenin kritik bileşenleri, sarmal öğrenme sistemi, üst düzey düşünme becerileri, eğitsel oyunlarla ders içeriği ile müfredat hazırlama metodolojisi anlatıldığını söyledi. 15 eğitsel oyunun uygulamasının gerçekleştiği atölye çalışmalarının yapıldığını belirten Ekizer, "Eğitim 2 günde toplam 14 saat sürdü. Eğitim sonrasında öğretmenlerimize uluslararası geçerliliği olan ‘Oyun Tabanlı Öğrenme Uygulayıcısı' sertifikası verildi. Proje kapsamında oyunla öğrenme yaklaşımının etkin olarak uygulanması ve öğrencilerin eğitici oyunlarla dikkatinin yoğunlaştırılması, düşünme, araştırma, strateji seçme ve uygulama, bilgileri keşfetme, sorgulama, etkili iletişim kurma, aktif katılma, rol paylaşma, kurallara uyma, işbirlikçi öğrenme gibi becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Verilen eğitim sonrasında oyunlaştırılmış eğitim ile öğrencilerin birçok konuyu daha kolay öğrenmesine katkı sağlanmış olacak. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğinin gelişmesi ile oyun tabanlı öğrenme yaklaşımına ilişkin okulda yapılan uygulamaların bölgede diğer okullara olumlu model oluşturması beklenmektedir" diye konuştu.

Bu proje ile eğitime daha fazla nitelik kazandırılacağının altını çizen eğitmen Ebru Atmaca; "Projemizle gerçekleşecek eğitimin okulunuza, öğretmenlerinize yeni ufuklar açmasını ve bölgenizdeki diğer okullara rol model olmasını dilerim" dedi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!