Öğretmen ve öğrencilerin en zor maçı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen ve öğrencilerin en zor maçı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 11:59

- Halı sahada futbol oynarken kalp krizi sonucu ölen lise öğrencisi Tuğra Yarbaoğlu'nun forma giydiği okulun basketbol takımı oyuncuları, turnuva maçında arkadaşlarını andı - Yarbaoğlu'nun takımı, maç öncesi "Bir eksiğiz" yazısı ve fotoğrafının bulunduğu tişörtle salona çıkarken rakipleri ise "Mekanın cennet olsun Tuğra. Acınız acımızdır" yazılı tişörtler giydi - Maç öncesinde öğretmen ve öğrenciler, gözyaşlarına hakim olamadı

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - ZAFER AKPINAR - Balıkesir'de, halı sahada futbol maçı yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu 16 yaşında hayatını kaybeden liseli Tuğra Yarbaoğlu'nun oyuncusu olduğu basketbol takımının turnuva maçında duygusal anlar yaşandı.

Yarbaoğlu'nun takımı, maç öncesinde "Bir eksiğiz" yazısı ve fotoğrafının baskılı olduğu tişörtle salona çıktı. Rakip takım ise "Mekanın cennet olsun Tuğra. Acınız acımızdır" yazılı tişörtler giydi ve salon, seyircilerin "Tuğra ölmedi, kalbimizde yaşıyor" tezahüratlarıyla inledi.

Rahmi Kula Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Tuğra Yarbaoğlu, 7 Kasım'da babası ve bir grup arkadaşıyla halı sahada maç yaparken aniden yere yığılmış, kaldırıldığı Balıkesir Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Haberin Devamı

Öğrencinin yaşama veda etmesi, ailesi kadar okul arkadaşları ve diğer okulların öğrencilerini de derinden üzdü. Onu anmak için bir etkinlik düşünen okul arkadaşları, bunun için Liselerarası Basketbol Turnuvasını seçti.

Yarbaoğlu'nun Rahmi Kula Anadolu Lisesi Basketbol Takımı'ndan arkadaşları, turnuva maçı öncesi salona, hazırladıkları "Bir eksiğiz" yazısı ve fotoğrafının baskılı olduğu tişörtle çıktı. Rakip takım Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL) ise "Mekanın cennet olsun Tuğra. Acınız acımızdır" yazılı tişörtlerle geldi.

SYAL oyuncularının "Acınız acımızdır" pankartı açması ve tribünlerdeki öğrencilerin "Tuğra ölmedi, kalbimizde yaşıyor" tezahüratlarıyla salonu inletmesiyle duygusal anlar yaşandı. Her iki takımın öğretmenleri ile öğrenciler, gözyaşlarına hakim olamadı.

- "Onu her zaman yanımızda hissediyoruz"

Rahmi Kula Anadolu Lisesi Basketbol Takımı'nın kaptanı Berkay Başoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekibin 10, 11 ve 12'nci sınıflardan oluştuğunu söyledi.

Arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü halen yaşadıklarını ifade eden Başoğlu, "Salona bir eksik çıktık. Takıma, turnuva bitene kadar kimseyi almayı istemiyoruz. Zaten Tuğra'nın yerine geçmek isteyen, formasını giymeyi düşünen de yok. Bu yüzden salona 'Bir eksiğiz' yazılı tişörtlerle çıktık. Onu her zaman yanımızda hissediyoruz. Onu en iyi şekilde anmaya çalıştık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Baskılı tişörtlerin fikir babası Barış Işıldak ise Yarbaoğlu'nu en iyi şekilde anmanın böyle olacağını düşündüğü için bunun aklına geldiğini anlattı.

Yarbaoğlu'nu kaybedince büyük acı içine girdiklerini vurgulayan Işıldak, "Onun anısına bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Onun eksiğini, daha fazla çalışarak kapatmayı istedik. Onun en mutlu olacağı şey, onu anmamız olacaktı. Keşke o da bu maçta aramızda olsaydı" ifadesini kullandı.

SYAL Basketbol Takımı Kaptanı Arif Emre Coşkun da Yarbaoğlu'nu kardeşleri gibi gördüklerini dile getirerek, "Biz de onu anmak için böyle bir tişört yaptırdık. Gerçekten genç yaşta aramızdan ayrılmasına çok üzüldük. Mekanı cennet olsun. Rakibimizin acısını paylaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!