Oğlunun anısına 70 sanatçı dostunun desteğiyle sergi açtı

Güncelleme Tarihi:

Oğlunun anısına 70 sanatçı dostunun desteğiyle sergi açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 18:21

Oğlunun anısına 70 sanatçı dostunun desteğiyle sergi açtı

Haberin Devamı

RESSAM Emine Alışık, memleketi Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 15 ay önce kalp yetmezliğinden yaşamını yitiren oğlu 33 yaşındaki Olgay Alışık anısına 'Bir Nefes Gibi' adını verdiği sergi düzenledi. Alışık'ın sergisine 70 sanatçı dostu da birer tablo ile katılarak destek verdi.

Atatürk Caddesi'ndeki bir kafeteryada düzenlenen serginin açılışında ressam Emine Alışık ile restoran işletmecisi olan eşi Ayhan Alışık, duygu dolu anlar yaşadı. Kafeteryanın duvarlarını süsleyen tablolar, Ayvalıklı sanatseverler ve tatilcilerden büyük ilgi gördü. Seerginin açılışında mini müzik dinletisi de sunuldu.

Oğlunun acısının ilk gün gibi tazeliğini koruduğunu belirten ressam Emine Alışık, "Olgay'ın anısına daha önce İstanbul Nişantaşı'nda da bir sergi açmıştım. Memleketim Ayvalık'ta açtığım bu sergi ikincisi oldu. Türkiye başta olmak üzere Fransa, Yunanistan, Almanya, Hindistan gibi pek çok sanatçı dostum da tabloları ile sergiye destek verip, acımı paylaştı. 15 ay önce kaybettiğim oğlumun adını bu sergide yaşatmaya çalıştım. Destek olan herkese  teşekkür ediyorum" dedi.

Alışık'ın 'Bir Nefes Gibi' adını verdiği sergi, 18 Ağustos'a kadar gezilebilecek.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!