Ayçiçek alımları sona ererken, üreticiye ürün bedellerinin tamamı ödendi

Güncelleme Tarihi:

Ayçiçek alımları sona ererken, üreticiye ürün bedellerinin tamamı ödendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2020 16:03

Ayçiçek alımları sona ererken, üreticiye ürün bedellerinin tamamı ödendi

Haberin Devamı

Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS,(Balıkesir) (DHA) – BALIKESİR’in Manyas ilçesinde ayçiçeği alımları sona ererken, üreticilere ürün bedellerinin tamamının ödendiği açıklandı.   

Trakya Birlik yağlı Tohumlar Kooperatifine bağlı Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi ayçiçeği alımlarını tamamladı. Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifince 2020-2021 ayçiçek alım kampanyasının sona erdiği, ayçiçeği üreticilerine ürün bedellerinin tamamının ödendiği açıklandı. Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “2020-2021 ayçiçek alım kampanyası döneminde kooperatifimizce, Manyas Merkez ile kırsal Akçaova Mahallemizde ki iki alım merkezimiz de 1 milyon 250 bin kilogram ayçiçek ürünü mubayaa edilmiştir. Buna karşılık; 5 milyon TL ayçiçek ürün bedeli ödenmiş olup, ödemelerimiz tamamlanmıştır” dedi.

Kalpakçı, ayçiçek alımlarının sona erdiğini, ancak bundan sonra arazide bulunan ayçiçeklerinin alımının yapılacağını söyledi. Kalpakçı, mısır alımlarının da devam ettiğini belirterek “ 2020-2021 üretim sezonu süresince gerek yurt içi, gerekse dünya piyasalarında pandemi ve kuraklık etkisiyle yaşanan güçlü fiyat artış trendine karşılık uygulama ve politikalarını çiftçilerimiz lehine güncel tutarak çiftçilerimizin fiyat artış sürecinden azami şekilde pay almalarına olanak sağlanmıştır. Birliğimize güvenen, inanan üreticilerimiz her zaman olduğu gibi bu yılda mağdur edilmemiştir” diye konuştu.

Kalpakçı, halen üreticilere yönelik kooperatif tarafından vadeli olarak gübre satışlarının devam ettiğini, buğday, arpa tohumu, yem,küspe, yem katkı maddesi ile harman vadeli sobalık ve kalorifer yakıtı kömür satışlarının da sürdüğünü açıklarken, kooperatifin en büyük varlığı ve dayanağı olan emekleriyle, alınteriyle  ürettikleri ürünlerini kooperatife teslim eden ortaklarına teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!