Liseden bilim fuarı

Güncelleme Tarihi:

Liseden bilim fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 15:49

Liseden bilim fuarı

Haberin Devamı

BALIKESİR Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL) öğretmen ve öğrencilerinin, bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla düzenlediği bilim fuarı, okul bahçesinde açıldı.

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nin okul bahçesinde düzenlediği bilim fuarı, Vali Mustafa Yaman'ın da katıldığı törenle açıldı. Açılışa okulun kurucularından Türk Eğitim Vakfı (TEV) Başkanı da olan ünlü işadamı Rona Yırcalı, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Cengiz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, Karesi Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay'ın yanı sıra daire müdürleri de katıldı.

Konuşma yapan okul müdürü Mürsel Gündoğdu, "Bugün bizi bir araya getiren asıl neden, hiç şüphe yok ki bilim sevgisidir. Yakinen biliyoruz ki, eşiğinde bulunduğumuz yeni uygarlığın en önemli unsuru bilgidir; hatta bilginin üretilme hızıdır. Bilgiyi, bilimi ve teknolojiyi, insanın huzur ve mutluluğunu merkez alarak yeniden yorumlamak ve değerlendirmek gerektiği ise gün gibi aşikardır. Ümit ediyorum ki bilim fuarımız bütün bu amaçların gerçekleşmesine kapı aralayacak ve öğrencilerimizin ufuklarını zenginleştirecektir" dedi.

Okul Müdürü Mürsel Gündoğdu'nun konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı ve serginin açılışı gerçekleştirildi. 132 öğrenci ve 27 öğretmen tarafından hazırlanan 48 farklı proje büyük ilgi gördü. Vali Mustafa Yaman ve Rona Yırcalı ile beraberindekiler öğretmen ve öğrencileri kutlayarak, projeler hakkında bilgi aldı. Bilim Fuarı'nda SYAL Bitkievi de gezildi. İki gün süreli fuar öğrencilerin düzenlediği konserle sona erdi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!