Kazdağları'nın florasını incelediler

Güncelleme Tarihi:

Kazdağlarının florasını incelediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 14:19

Kazdağları'nın florasını incelediler

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik bitkiler bölümü öğrencileri, Kazdağları'nın florasını inceleyip, endemik türler hakkında bilgi edindi.

Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami Selvi eşliğinde Kazdağları'na teknik gezi düzenledi. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programında eğitim gören ve geleceğin Tıbbi Bitki Teknikeri unvanını alacak 35 öğrenciye Kazdağlarının endemik ve nadir bitkileri ile biyo çeşitliliği tanıtıldı.

Teknik gezi, Zeytinli Mahallesinde bulunan Kazdağları Milli Parkı Tanıtım giriş noktasında öğrencilere Kazdağları'nı tanıtan kısa bir film gösterisi ile başladı. Daha sonra Kazdağı'nın en yüksek tepeleri olan 1765 metre rakımlı Babadağ ve 1726 metre rakımlı Sarıkız'a çıkıldı.

Kazdağları'nın flora bakımında çok zengin bir dağ olduğunu kaydeden Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami Selvi, "Kazdağları'nda yaklaşık 800 bitki çeşidinin yayılış gösterdiği bilimsel olarak kayıtlara geçmiş bulunmakta. Bu taksonlardan 31'i ise dünyada sadece Kazdağları'nda yetişmektedir. Bu bitkisel zenginliğimiz, ülkemiz için önemli bir kaynak. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra buradaki endemik ve nadir bitkileri kültüre alma yollarını deneyerek önemli bir iş kapısı sağlayacaklar" dedi.

Öğrenciler deniz seviyesinden başlayıp Kazdağları'nın zirvesine kadar süren teknik gezinin sonunda, gördükleri biyolojik zenginliğe ve dağ manzarasına hayran kaldıkların söyledi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!