İTÜ’lü Öğrenciler Ayvalık’ta Araştırma Ve İnceleme Yaptı

Güncelleme Tarihi:

İTÜ’lü Öğrenciler Ayvalık’ta Araştırma Ve İnceleme Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 17:22

ÖĞRENCİLER YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDILAR.

İstanbul Teknik Üniversitesinden öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir gurup Ayvalık’ta incelemelerde bulundu. Ayvalık Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce İTÜ heyetine ilçe hakkında bilgiler verildi.
Ayvalık Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Yalın Tüzmen tarafından İTÜ heyetine Ayvalık’ın yerleşim merkezi ile çevresindeki kırsal yerleşmeler bütünü için doğal çevre, yapılaşmış çevre ve sosyo-ekonomik çevre konularında İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bir toplantıda bilgilendirme yapıldı.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Şehir Planlama Yüksek Lisans Programı’nda Prof. Dr. Azime Tezer, Doç. Dr. Turgay Kerem Koramaz ve Araş. Gör. Cansu İlhan tarafından yürütülen Şehir Planlama Projesi dersi kapsamında Ayvalık İlçesi’nde mekânsal gelişimin özellikleri ve geleceğe yönelik stratejileri tartışmak üzere öğrenci inceleme gezisi yapıldı.
Şehir Planlama Projesi dersinde Ayvalık İlçesi yerleşim merkezi ile çevresindeki kırsal yerleşmeler bütünü için doğal çevre, yapılaşmış çevre ve sosyo-ekonomik çevre başlıklarında mekânsal özellikleri konusunda incelemelerin amaçlandığı bildirildi.
Öğretim üyeleri ve öğrencilerin gerçekleştirdiği teknik gezide Ayvalık Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumlarıyla görüşmeler gerçekleştirilerek kurumların yetki konularıyla ilgili bilgiler elde edildi.
2015-16 eğitim ve öğretim yılı güz yarıyılında çalışmalarına devam edecek öğrenciler Şehir Planlama Projesi’nde Ayvalık İlçesi’nde mekânsal stratejik plan yaklaşımında geleceğe yönelik stratejileri ve gelişme eğilimlerini tanımlayacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!