Hüzünlü hikâyelerin tanığı Ortaköy

Güncelleme Tarihi:

Hüzünlü hikâyelerin tanığı Ortaköy
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2020 00:42

Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin defnedildiği Mamak Ortaköy Mezarlığı, hüzünlü hikâyelere tanıklık ediyor.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgının en çok etkilediği şehirlerden Ankara'da da vefat sayılarındaki artış sürüyor. Tüm çabalara rağmen kurtarılamayan ve hayatını kaybeden vatandaşların büyük bir çoğunluğu, Mamak’taki Ortaköy Mezarlığı'na defnediliyor. Mezarlık içinde oluşturulan, sadece COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin bulunduğu bölümde, bir yandan vefat edenlerin mezar taşları hazırlanırken diğer yandan olası ölümler için yeni mezarlar açılıyor.

Hüzünlü hikâyelerin tanığı Ortaköy


MEVLİDİNİ YAPAMADIK

*Annesinin mezarını ziyarete gelen Murat Kahriman: “Eşimizle, dostumuzla, gelip defnetmek isterdik ama burada birinci dereceden 5-10 kişiyle mezarın başında cenaze namazı kılınarak defin ediliyor. Kimisi tabutla gömülüyor, tabutla gömüldü annem. Yemeğini, mevlidini yapamadık. Eksikliği var. İnsanların daha da dikkatli olmasını istiyoruz. Şakaya gelecek bir yanı yok.”

Hüzünlü hikâyelerin tanığı Ortaköy


ÇOK ÜZÜNTÜLÜYÜZ

*Babası İbrahim Toprak’ın tabutla gömülmesinin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Gülay Köksoy: “Babamı gömdüğümüz günün ertesi günü annem pozitif çıktı. Cenazemizi ne yaşayabildik ne anlayabildik. O yüzden çok üzüntülüyüz.” Toprak’ın damadı Deniz Köksoy da “İnsanların şu an vurdumduymaz hareketleri var. Sanki bize bulaşmayacak da ortada bir varsayım varmış gibi hareket ediyoruz ama hiç öyle değil. Eşim de oldu. Allah kimsenin başına vermesin bu hastalığı zor. Tarif edilemeyecek bir şey bu.” 

Hüzünlü hikâyelerin tanığı Ortaköy


HASTALIĞIN ŞAKASI YOK

57 yaşındaki kayınpederini kaybeden Hakan Kömbe de evde tedavi gören kayınpederinin ağırlaşınca hastaneye kaldırıldığını ve yoğun bakımda hayatını kaybettiğini söyledi. Kömbe, “Ailesinden birini kaybetmeyen insana bu hastalık grip gibi geliyor ama ailesinden biri olup, bu sıkıntıları çeken insanlar hastalığın hiçbir şakası olmadığını biliyor. Herkes kendi önlemini almak zorunda.”

Hüzünlü hikâyelerin tanığı Ortaköy


MÜMKÜN OLDUĞUNCA EVDEN ÇIKMAYIN

3 ay önce kaybettiği eşinin mezarını ziyaret eden 64 yaşındaki Emine Erol da eşinin 4 ay boyunca evden çıkmadığını, bir sağlık problemi nedeniyle hastaneye gittiğini, bu sırada koronavirüse yakalandığını anlattı. Eşinin hastalığı kendisine de bulaştırdığını aktaran Erol, 12-13 gün hastanede tedavi gördükten sonra iyileştiğini ancak eşinin aldığı ilaçlar sonucunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini ifade etti. Erol, vatandaşlara maske takmaları, sosyal mesafeyi korumaları ve mümkün olduğunca evden dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu.

Hüzünlü hikâyelerin tanığı Ortaköy

Hüznün hakim olduğu mezarlığa gelen vatandaşlar, cenazesi olağanüstü şartlarda defnedilen yakınlarının mezarı başında dualar okuyor, mezarına karanfiller bırakıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!