Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu'ndan satrançta derece

Güncelleme Tarihi:

Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulundan satrançta derece
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 16:10

Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu'ndan satrançta derece

Haberin Devamı

BALIKESİR Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu Satranç Takımı, İzmir'de gerçekleştirilen 15. Beko Satranç Turnuvası'nda küçükler kategorisinde 122 takım içinde üçüncü olarak büyük başarıya imza attı.

İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda 14-15 Mayıs 2016 arasında gerçekleştirilen İzmir 15. Beko Satranç Turnuvası'nda; Elifnaz Akat, Sümeyye Çetin, Simay Gül Ceylan ve Tunay Arda Ceylan'dan oluşan Balıkesir Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu satranç takımı, farklı illerden katılan 122 okul takımı içinde 6 galibiyet ve bir mağlubiyetle 12 puan toplayarak üçüncülüğü kazandı. Ayrıca turnuvada masa derecelerine göre verilen ödüllerde de üçüncü masada oynayan Simay Gül Ceylan 1'nci, dördüncü masada oynayan Tunay Arda Ceylan da 2'nci oldu.

ÖDÜLLER FEDERASYON BAŞKANINDAN

Hatice Fahriye Eğinlioğlu'nun başarılı sporcuları hediye ve kupalarını Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın elinden aldı. Balıkesirli sporcuların başarılarını ilgiyle izlediğini belirten Başkan Tulay, sporcuları ve öğretmenlerini kutladı.

Sporcuların sınıf öğretmeni ve aynı zamanda satranç antrenörleri de olan Nizamettin Güngör, öğrencileriyle birinci sınıfta satranca başladıklarını ve dört yıl içinde il ve il dışında olmak üzere birçok başarılar elde ettiklerini vurguladı. Güngör, bu süre içinde Balıkesir'den ilk defa milli takım havuzuna sporcu verdiklerini, Elifnaz Akat'ın Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'na katılıp, Hırvatistan'dan Avrupa beşincisi olduğunu söyledi.

VELİLERE TEŞEKKÜR

İzmir 15. Beko Satranç Turnuvası'nda küçükler kategorisinde kürsüye çıkmanın da gurur verici olduğunu vurgulayan Güngör, "Öğrencilerimin ayrıca bireyselde de masa derecesi yapıp birinci ve ikincilikleri almaları bizleri mutlu etti. Dört yıldır verdiğimiz emeğimizi bu kupa ile taçlandırmış olduk. Başarılarından dolayı öğrencilerimi kutluyorum. Bize destek olan başta okul müdürümüz Ritvan Erkek ve velilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!