En güzel söz, beste ve slogan öğretmenlerden

Güncelleme Tarihi:

En güzel söz, beste ve slogan öğretmenlerden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 11:08

En güzel söz, beste ve slogan öğretmenlerden

Haberin Devamı

Bu kez öğretmenler yarıştı

BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı'nın öncülüğünde kentte başlatılan Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında öğretmenler arasında düzenlenen 'Söz ve Beste', 'Sloganlı Afiş' ve 'Kısa Film' yarışması sonuçlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Altıeylül Belediyesi'nin düzenlediği söz ve beste yarışmasında 22 öğretmen yarıştı. Kepsut Oktay Koçman Ortaokulu'ndan Cihangir İncemen birinciliği kazandı. Karesi İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi öğretmeni Emek Koray Karateke ikinci, Bigadiç İlyaslar Ortaokulu'ndan Selda Telhi üçüncü oldu.

101 öğretmenin katıldığı sloganlı afiş yarışmasında Sındırgı Yağcıbedir Ortaokulu'ndan Esra Bülte, Karesi Jandarma Teğmen Cengiz Evranos Ortaokulu'ndan Burcu İncekara ve Karesi Alihikmetpaşa Ortaokulu'ndan Ayla Dinçer Yazıcı ise ilk üç dereceyi paylaştı.

18 eserin yarıştığı kısa film yarışmasında Bandırma Şehit Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Merkezi'nden Harun Sağlam birinci, Bandırma Anadolu Lisesi'nden Vijdan Öz ikinci, Edremit Şehit Öğretmenler İlkokulu'ndan Hakan Kaya üçüncü oldu.

Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde her bir yarışmada birinci olan öğretmenler 3 bin, ikinci olan öğretmenler 2 bin, üçüncü olan öğretmenler 1000 TL ile ödüllendirildi.

Yarışmanın ödül töreni yeni öğretmenevinde Vali Ersin Yazıcı, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, daire müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, "BENGİ projesi bizim artık sevdamız. İstedik ki bu sevdamızın 'Söz ve Beste', 'Sloganlı Afiş' ve 'Kısa Film'i olsun. Yarışmaya 'ben de varım' diyerek katılan değerli öğretmenlerimize de şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

BENGİ projesinin Balıkesir'le özdeşleştiğini belirten Başkan Kafaoğlu, "Bu projenin en önemli ayaklarından biri öğretmenler. Öğretmenler, bu işe inanmazsa, derinlemesine özümsemezse ve iliklerine kadar hissetmezse başarıyı yakalamak mümkün değil. Bu yarışmaya gösterdikleri ilgi ile projeye olan inançlarını da gösterdiler" diye konuştu.

BENGİ projesini başlatan ve büyük destek veren Vali Ersin Yazıcı, "Vermek istediğimiz mesajları sanat üzerinden çok daha iyi verebiliyoruz. BENGİ projesi kapsamında düzenlediğimiz bu yarışmaya da yüzlerce öğretmen arkadaşımız katılım gösterdi. Jürimiz en güzelini değerlendirdi. Tüm katılımcılara huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!