Eğitim uçağının düştüğü yerde inceleme

Güncelleme Tarihi:

Eğitim uçağının düştüğü yerde inceleme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 17:03

Eğitim uçağının düştüğü yerde inceleme

Haberin Devamı

Kadri KAYA- Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'ndeki, Türk Hava Kurumu'na ait toprak piste inişe geçtiği sırada düşen ve 2 kişiye mezar olan eğitim uçağında inceleme yapıldı.
Balıkesir Ayvalık Sportif Havacılık Kulübü'ne ait TC-ABY kuyruk işaretli eğitim uçağı, Türk Hava Kurumu'na ait Sarımsaklı Mevkii'ndeki toprak piste iniş yaparken, dün saat 19.30'da, belirlenemeyen nedenle düştü. Kazada eğitmen pilot olan Türk Hava Kurumu Ayvalık Şubesi ve Ayvalık Havacılık Spor Kulübü Başkanı, evli ve 2 çocuk babası 60 yaşındaki Mustafa Doğrular ile yanında bulunan Batı Anadolu Havacılık Derneği üyesi pilot 48 yaşındaki Nuri Balsarı yaşamını yitirdi.
Ölenlerin cenazeleri önce Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kazada ölenlerden, kentin köklü ailelerinden Mustafa Doğrular'ın memleketi Ayvalık'ta, 20 yıldır uçan ve usta pilot olan işadamı Nuri Balsarı'nın ise memleketi Aydın'ın Söke İlçesi'nde yarın toprağa verileceği bildirildi. Her ikisi için de öğlende cenaze töreni düzenlenecek iki arkadaşın ölmeden önce yaptığı son selfie ise görenlerin yüreğini burktu.
İNCELEME YAPILDI
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu, Hava Aracı Kazaları İnceleme Birimi Kaza Kırım ekibi, bugün öğleden sonra kente geldi. İki kişilik ekip, kazanın meydana geldiği pistte inceleme yaptı.
Ön tarafı ile kanatları parçalanan, sadece kuyruk kısmı kalan uçağı, Ankara'dan gelen bu ekip fotoğrafladı. Daha sonra inceleme yapan yetkililer, pistten ayrılarak Jandarma Komutanlığı'na gitti. İnceleme ekibinin dünkü kaza tutanaklarını da gözden geçireceği öğrenildi.
Pistte yapılacak ikinci incelemenin ardından, yakıtı boşaltılan uçağın, olay yerinden kaldırılacağı kaydedildi. İnceleme tamamlanmasının ardından hazırlanacak rapor savcılığa verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!