Edremit'e Havacılık Yüksekokulu

Güncelleme Tarihi:

Edremite Havacılık Yüksekokulu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 19:26

Edremit'e Havacılık Yüksekokulu

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi (BAUN) tarafından Edremit'te kurulması kararlaştırılan Sivil Havacılık Yüksekokulu için hayırsever Erdem Uysal tarafından 2 katlı ve 16 derslikli okul binası bağışlandı. BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, havacılık okulu kurulması kararında, kentte yıllın 320 günü bölgenin uçuş yapılabilir durumda olmasının önemi olduğunu vurguladı.

Türkiye'de 2 üniversitede bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun üçüncüsü Edremit'e açılıyor. Uluslararası uçuşların yapıldığı Koca Seyit Havalimanı ve uçuş eğitim okullarının da hizmet verdiği Edremit'e açılacak Sivil Havacılık Yüksekokulu, 2017-2018 döneminde eğitime başlayacak. BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka ve emekli öğretmen Erdem Uysal arasında 4'lü protokol imzalandı. 4 bin 180 metrekarelik alandaki 2 katlı binanın Sivil Havacılık Yüksekokulu olarak faaliyet göstermesiyle ilgili Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı'nın makamında düzenlenen toplantıya; Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin, Körfez Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Adem Kuşçuoğlu katıldı.

ÖĞRENCİ BAŞINA BİR EĞİTMEN

Bölgedeki faaliyetler ve uçuş yapısı hakkında bilgi veren Kuşçuoğlu, bölgede havacılık konusunda uzman kadroların olduğunu kaydetti. Kuşçuoğlu, "Turistik bir merkez olmamız nedeniyle emekli yoğunluğumuz da fazla. Yaptığımız tespitler de TSK bünyesinde ve sivil alanda profesyonel olarak 87 pilot ve 60 civarı da teknisyen var. Bu kişilerin çoğu evde boş oturuyor. Okulumuza büyük katkıları olacağına inanıyorum" dedi.

Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ise katılımın ve desteğin sağlanması durumunda eğitimlerin birebir bile yapılabileceğini söyledi.

Törende konuşan hayırsever Erdem Uysal, jeotermal sistemiyle ısınan binanın çevre düzenlemesinin belediye tarafından yapılacağını kaydetti. Uysal, "Binayı okul olarak yaptırmıştık. Nasip havacılık okulumuzaymış. İnşallah hayırlı evlatlar yetiştiririz" dedi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ise, "İlçe merkezimiz ve Altınoluk mahallemizde olmak üzere 2 yüksekokulumuz vardı ve şimdi 4 yıllık Sivil Havacılık Yüksekokulumuzu kurduk. Önümüzdeki yıllarda amacımız 1 yüksekokul daha açtırmak ve sonrasındaki hedefimiz bir üniversiteye kavuşmak. Hayırseverlerimizin desteğiyle güzel işler yapılıyor. Okul binasını üniversitemize bağışlayan hayırsever Erdem Beye çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir ve Belediye Başkanı Kamil Saka da, hayırsever Erdem Uysal'a teşekkür ederek, bağışçıların artmasını arzuladıklarını ifade etti. Protokol mensupları, binanın devri için hazırlanan resmi yazıları imzaladı. Katılımcılar, tören sonunda hayırsever Uysal'a teşekkür plaketi verdi ve Kaymakamlık binası girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!