Edremit MYO'da uygulamalı eğitime katkı

Güncelleme Tarihi:

Edremit MYOda uygulamalı eğitime katkı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 12:02

Edremit MYO'da uygulamalı eğitime katkı

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi'ne bağlı Edremit Meslek Yüksekokulu'nun hazırlayıp Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ‘Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görülür' projesi kapsamında Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi ile spor kompleksinin açılışı yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan "Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görülür" konulu proje tanıtıldı. Proje kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi ile Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yaptırılan spor kompleksi hizmete açıldı. Açılışa Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Cahit Erol ve çok sayıda davetli katıldı. Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin, geçen yıl hazırladıkları 'Zeytinde geleceğimiz bu çocuklar' projesinden sonra ikinci projelerini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Proje kapsamında Edremit MYO yerleşkemiz içerisinde yaklaşık 290 metrekarelik Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi tamamlanmıştır. Talaşlı imalat bölümündeki CNC tezgahlarda öğrencilerimize uygulamalı eğitim verilerek uygulama becerileri geliştirilecektir. Talaşsız bölümde ise saç kesme-bükme, Örtülü Elektrot, Gaz Altı kaynakları olan MIG-MAG ve TIG kaynağı uygulamaları yapılabilecektir. Sertifikalı kurslar düzenlenip, hedef grup dışındaki işsiz gençlerin de iş bulmalarına katkı sağlanacaktır. Böylece projenin sürdürülebilirliğine inanıyor, sanayinin nitelikli insan gücü ihtiyacına daha iyi cevap verebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU AÇILACAK

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise Edremit'te fakülte düzeyinde eğitim verecek olan 4 yıllık Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun YÖK tarafından onaylanarak açılmasının kesinleştiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra projenin gerçekleşmesine katkıları bulunan Edremit Belediyesi adına Başkan Vekili İsmail Cahit Erol'a, destek veren diğer firma ve şahıslara Rektör Prof. Dr. Özdemir tarafından teşekkür belgesi verildi. Ardından 'Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görülür' projesi kapsamında eğitim alanlara sertifikaları verildi. Projenin tanıtımından sonra 'Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi' ile Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yaptırılan spor kompleksi hizmete açıldı.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!