Doktorlardan Teröre Tepki

Güncelleme Tarihi:

Doktorlardan Teröre Tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 17:40

ATATÜRK DEVLET HASTANESİ'NDE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILAN TERÖR KINANDI

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi çalışanları terör saldırılarını bir basın açıklamasıyla kınadı.
Sağlık çalışanlarına karşı gerçekleştirilen terör eylemleri sonrası sağlık camiası ayaklandı. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi çalışanları da hastane önünde bir basın açıklaması yaparak, yaşanan terör olaylarını kınadı. Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Op.Dr.Nazmi Başaran Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarda genç, yaşlı, çocuk - bebek demeden tüm tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgütünün sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere de yönelik alçakça saldırılarının devam ettiğini söyledi. 3 sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybettiğini belirten Başhekim Nazmi Başaran, "Aile Hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da, Sağlık Memurumuz Eyüp Ergen ve Ambulans Şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi; sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli’deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli’de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz" dedi.
Sağlık çalışanlarının tek amaçlarının hayat kurtarmak olduğunu ifade eden Başaran, "İnsanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağdışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir" şeklinde konuştu.
Hastanelerde çalışanların güvenliklerinin arttırıldığını ve güvenlik güçlerinin terör örgütüne yaptığı operasyonların da aralıksız devam ettiğini söyleyen Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Nazmi Başaran, "Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevap, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere rağmen; din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız.Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır" şeklinde sözlerini sonlandırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!