Çok kitap okudular bisikleti kaptılar

Güncelleme Tarihi:

Çok kitap okudular bisikleti kaptılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 17:18

Çok kitap okudular bisikleti kaptılar

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, 'Boyunca Kitap Oku Bisikleti Kap' projesi kapsamında 25 bin sayfadan fazla kitap okuyan 18 öğrenci, bisikletle ödüllendirildi.

Edremit'te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Erdemit Belediyesi işbirliğiyle "Boyunca Kitap Oku, Bisikleti Kap" sloganıyla proje başlattı. Projeyle ilçedeki 18 ilköğretim okulunda öğrenim gören 5,6,7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kendini ifade etmelerini, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklenmesi amaçlandı. 25 bin sayfadan fazla kitap okumanın hedeflendiği proje kapsamında öğrenciler yıl boyunca okullarında birinci olabilmek için sürekli kitap okudu. 15 Ekim 2015 de başlayan yarışma 5 Mayıs 2016 tarihinde sona erdi. Proje ödül töreniyle sona erdi.

Öğrencilerin ve velilerin katıldığı ödül töreninde konuşan Erdemit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, öğrencilerin iyi bir okuyucu olmaları gerektiğini vurguladı. Koç, kitap okuyan çocukların algı dünyasının zenginleştiğine hem de sınavlarda soruları daha iyi kavradıklarını ve süreyi iyi kullanabildiklerine dikkat çekti. Öğrenciler arasında en fazla kitap okuyan öğrencinin 35 bin 192 sayfa ile Akçay Nihat Tansoy Ortaokulu'ndan Hatice Yılmaz olduğunu belirten Müdür Yusuf Koç, öğrencilere de yaz tatillerinde kitap okumayı bırakmamalarını önerdi.

Törene katılan CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in "Okumak Özgürlüktür" sözünü hatırlatıp, "Maalesef biz bu yıllarda cep telefonlarının, tabletlerin ve bilgisayarların esiri olduk. Bunlara ayırdığımız zamanın üçte birini okumaya ayırsak, bağımlı kaldığımız bu esaretten kurtulmuş olacağız. Keşke kitapların esiri olup, özgürleştiğimiz zamanlara geri dönebilsek" diye konuştu.

Konuşmaların sonunda 25 bin sayfadan fazla kitap okuyarak okullarında birinci olan 18 öğrenci bisikletle ödüllendirildi. Bisikletlerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

Ahmet ERTAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!