CHP'li Toker, Ayvalık'ın yollarını sordu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Toker, Ayvalıkın yollarını sordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 18:31

CHP'li Toker, Ayvalık'ın yollarını sordu

Haberin Devamı

AYVALIK'ta bakım onarım sorumluluğu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan yolların hala onarım beklediğini ileri süren CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, "CHP'li belediye başkanının yönettiği Ayvalık cezalandırılıyor mu" diye sordu.

Balıkesir'in büyükşehir statüsüne geçmesiyle Ayvalık'taki bazı yolların bakım onarım sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini söyleyen CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Ayvalık merkezi, Altınova ve Küçükköy Mahallesi ile Sarımsaklı mevkiinde bazı yolların bozuk olduğunu belirtti. Edremit girişinden Ayvalık Lisesi'ne kadar olan Atatürk Caddesi, Altınova Mahallesi'nde Kazan Sitesi'nden Altınova İskelesi'ne ve iskeleden merkez mahallesine giden yollar, ilçe mezarlığından Boğaziçi Otel'e giden yol, Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı fırından garaja kadar olan yolların onarım beklediğini dile getiren Başkan Toker, "Ayvalık'taki bazı yolların planlaması yapıldı, kararı alındı ancak daha sonra yatırım Burhaniye'ye kaydırıldı. Bunun nedeni AKP içindeki sürtüşmelerden mi kaynaklanıyor, başka bir nedeni mi var bilemiyorum. Ayvalık cezalandırılıyor gibi hissediyoruz. Bu yollar planlamadaydı, bu yıl içinde yapılacaktı ama hangi akla hizmetse çıkarıldı. AK Partili belediyenin bulunduğu Burhaniye'ye yapılan hizmete karşı değiliz. Orada da insanlar yaşıyor ve hizmete ihtiyaçları var ama aklımızın almadığı ve yorum yapamadığımız konu neden Ayvalık'ta planlanmış yollar erteleniyor? CHP'li belediye başkanının yönettiği Ayvalık cezalandırılıyor mu" diye sordu.

Büyükşehir sorumluğunda olan ulaşım, üst ve alt yapı hizmetleri konularında sürekli sorun yaşandığını ve ilçenin, vatandaşların bir karambol içinde kaldığını savunan Toker, "Yoksa kasıt mı var? Ayvalık Belediyesini yıpratmak için bir kasıt mı var? Halk belediye kurulduğundan beri ilçedeki hizmetleri belediyeden almaya alışmış. Büyükşehrin daha ne olduğunu anlayabilmiş, kavrayabilmiş değiliz. Kimin ne sorumluluğu var bilmiyoruz. Dolayısıyla suyumuz akmasa, kanalizasyon patlasa Ayvalık Belediyesi'ne geliyoruz. Ulaşımda, kanalizasyonda hala sorunlar var. Büyükşehir bunları yapamıyorsa ilçe belediyelerine devretsin. Eminim ilçe belediyeleri daha iyi yapacaktır. Çünkü ilçe belediyeleri kentlerini büyükşehirden daha iyi bilirler" dedi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!