CHP'den "Biz uyarmıştık" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

CHPden Biz uyarmıştık açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 14:03

CHP'den "Biz uyarmıştık" açıklaması

Haberin Devamı

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Türkiye'nin darbe sürecine kendiliğinden gelmediğini, Türkiye'nin cemaat ve terör tehdidi ile karşı karşıya olduğu konusunda daha önce uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Balıkesir'deki CHP'li ilçe başkanlarının biraraya geldiği toplantıların beşincisi, bugün Ayvalık Küçükköy Mahallesi'ndeki Kültür Merkezi'nde yapıldı. CHP İl Başkanı Ender Biçki'nin başkanlık ettiği toplantıya CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İl Eğitim Sekreteri Seval Bozkurt, İl Kadın Kolları Başkanı Sabriye Yiğit, Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve çok sayıda partili katıldı. CHP'nin yarın seçim olacakmış gibi el ele hedefe doğru çalışması gerektiğini belirten CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yaptıkları çalışmaları anlattı.
Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Ender Biçki ise Ayvalık'ın Kuvayi Milliye'nin başladığı yer olarak Balıkesir'de önemli bir yeri olduğunu belirterek 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine değindi. Girişimin uzun bir sürece dayandığını söyleyen Biçki, "Terör örgütünün askeri kışlasından, milli eğitimine, her kuruma kimler tarafından nasıl yerleştirildiğini, nasıl korunup kollandığını ve desteklendiğini çok iyi biliyoruz. Yeni Kapı Ruhu denilen, Genel Başkanımızın manifesto niteliğindeki 12 maddelik bildirisiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne yeni bir yol haritası çizildi ama bundan iktidar pek bir şey anlamamış. Hoşgörünün egemen olması, liyakatın esas alınması ve Türkiye'nin kuruluş ayarlarına dönülmesi gerektiğini belirtmiştik. Sayın Cumhurbaşkanı ne yazık ki Türkiye Cumhuriyet'inin tapusu olan Lozan'a sataşarak Lozan'ı küçümseyerek, Türkiye'nin kuruluş ayarlarına değil kendi ayarlarına dönmüştür. İçinde bulunduğumuz koşullarda Türkiye'nin CHP'ye ne kadar çok ihtiyacı ortaya çıkmıştır" dedi. CHP'nin PKK ile yürütülen mücadele kapsamında İmralı'da yapılan görüşmelere şiddetle karşı çıktığını vurgulayan İl Başkanı Biçki, çözüm sürecinin doğru olmadığını, bu sürecin Türkiye'yi karanlığa, terör bataklığına sürükleyeceğini ileri sürdüklerini kaydetti. Biçki, "Biz haklı çıktık. Güneydoğu'nun çözüm sürecinde mayın tarlasına, silah deposuna çevrildiğini gördük. 2002'de AKP iktidara geldiğinde Türkiye'de bir yılda verdiğimiz şehit sayısı 7'ydi ama bugün içinde bulunduğumuz günlerde neredeyse her gün 10-15 şehit veriyoruz. Bunun sorumlusunun AKP olduğunu herkes görüyor, biliyor. Çünkü Valilere 'operasyon yapmayın' diyen CHP değil. PKK kendi mahkemelerini, vergi dairelerini kurdu ve AKP buna izin verdi. Türkiye'nin iki tehdit karşısında zor durumda olduğunu CHP hep ifade etti, hep uyardı. Onun için Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. CHP Mustafa Kemal'in kurduğu parti. CHP bu ülkenin temelidir" dedi.
Toplantıda bölge ve ülkeyi ilgilendiren konuların yanı sıra ilçe başkanlıklarının yaptığı ve planladığı faaliyetler de masaya yatırıldı.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!