CHP, Balıkesir’de Üzüm Hoşafı Ve Buğday Çorbası Dağıttı

Güncelleme Tarihi:

CHP, Balıkesir’de Üzüm Hoşafı Ve Buğday Çorbası Dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 16:50

CHP BALIKESİR İL GENÇLİK KOLLARI ALİHİKMET PAŞA MEYDANINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI VE VATANDAŞLARA ÇANAKKALE KAHRAMANLARININ İÇTİĞİ ÜZÜM HOŞAFI VE YAĞLI BUĞDAY ÇORBASINI DAĞITTI.

CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Çanakkale’de şehit düşen askerleri, savaş sırasındaki yemekleri olan üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbası dağıtarak andı.
Alihikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklaması yapan CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Emrah Türk, Çanakkale Zaferi’nin, emperyalizme karşı direnen bir halkın onurlu mücadelesi sonucu elde edildiğini söyledi. Türk, açıklamasının devamında, "Bugün Çanakkale Zaferi’mizin 100. yılı. Bu büyük zaferin 100. yılında başta büyük devlet adamı, asker, eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz" şeklinde konuştu.
Çanakkale’de vatanın nasıl kurtarıldığını anlatmak için, Çanakkale kahramanlarından 43. Alay 1 Piyade Taburu 1 Bölük’ünün 15 Haziran 1915 tarihinde sabah içtikleri üzüm hoşafı ile akşam içtikleri yağlı buğday çorbası ikram edeceklerini söyleyen Emrah Türk, "Çanakkale geçilmez. Mustafa Kemal’in gençleri görev başında" dedi.
Basın açıklaması sonrası vatandaşlara çorba ve hoşaf ikramında bulunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!