Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 13:16

-Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında, Bandırma, Ayvalık ve Edremit'te törenlerle anıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında, Bandırma, Ayvalık ve Edremit'te törenlerle anıldı.

Şehit Hamdi Bey Meydanında düzenlenen anma töreninde vatandaşlar anıtı kırmızı karanfillerle süsledi. Çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törene, Edremit Kaymakamı Abdulhabit Erguvan, Belediye Başkanı Kamil Saka, 19 Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğ general Mehmet Topçu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Bandırma

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende çelenklerin sunumunun ardından, saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, çok sayıda vatandaş araç kornalarını çaldı ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Anma töreninine Bandırma Kültür Merkezindeki etkinliklerle devam edildi. Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler oratoryo sahneledi, Atatürk’ün hayatı anlatıldı ve Atatürk konulu şiirler okundu.

Haberin Devamı

Törene, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Dursun Mirza, 6.Jet Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Murat Suat Semiz, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

-Ayvalık

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören İlçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in çelenk sunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından tören alanında bulunan vatandaşlar Atatürk Anıtı'nı karanfillerle süslediler.

Daha sonra İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere geçildi. Buradaki törende günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!