Burhaniye’yi Kadınlar Güzelleştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye’yi Kadınlar Güzelleştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 14:39

BALIKESİR’İN BURHANİYE İLÇESİNDE, YAZ AYLARININ GELMESİYLE BİRLİKTE CADDE VE KAVŞAKLARDAKİ KIŞLIK ÇİÇEKLER SÖKÜLÜRKEN YERİNE YAZLIKLAR DİKİLİYOR.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yaz aylarının gelmesiyle birlikte cadde ve kavşaklardaki kışlık çiçekler sökülürken yerine yazlıklar dikiliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, cadde ve kavşaklara dikmek için 30 bin adet çiçek satın alırken, çiçek dikimini de kadınlar üstlendi.
Refüjlerde ve kavşaklarda çiçek diken kadınlar, bir taraftan kentin güzelleştirirken evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyor. Park ve Bahçeler Müdürü İlker Omar Demiray da, kadınların işlerini büyük bir titizlikte yaptıklarını anlattı. Demiray, çiçeklerin hep kadınlar tarafından dikildiğini anlattı.Çiçek dikimine katkı veren Nurol Yılmaz,”Bayanlar çiçek dikiliyordu. Ben de yürüyüşe çıkmıştım. Baktım hoşuma gitti. Yardıma geldim. Bir iki çiçek dikerek mutlu olmaya çalıştım. Huzurluyum. Burhaniye güzel bir yer. Herkesi buraya bekliyoruz. Burhaniye’miz çok güzel. Belediyeden de biraz daha bir şeyler bekliyoruz” dedi.
Ayten Turhan da, “ İşimizi çok seviyoruz. Memnunuz işimizden Çocuklarımıza ekmek parası götürüyoruz. Yaz çiçekleri dikiyoruz. Kışlıkları söktük. Seve seve yapıyoruz işimizi” dedi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürü İlker Omar Demiray da,” Burhaniye belediyesi olarak yaz sezonu çiçek dikimi çalışmalarına başladık. Bu işleri daha çok, yıllardır bu işleri yapan kadınlarımızla yapmaya özen gösteriyoruz. 30 bin tane çiçek alımı yaptık. Rozet, Bodrum papatyası, tırnak çiçeği gibi çiçeklerimizi ekiyoruz. Kavşaklarımızı çiçeklendirmeye başladık. Ören de sahil şeridinde yeşil alanların temizlik bakım çalışmalarına devam ediyoruz. Dediğimiz gibi bu işleri ağırlıklı olarak kadınlarımıza yaptırmaya çalışıyoruz. Kadın gözüyle yaptırmaya çalışıyoruz. Güzel de olduğuna inanıyoruz.” dedi. Birdane Çal ise,” Memnunuz işimizden. Burhaniye’mizi güzeleştiriyoruz. Evimize ekmek parası kazanıyoruz. Çoluğumuz çocuğumuz okuyor. Destek çıkıyoruz evimize” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!