Bu zeytinyağı diplomalı

Güncelleme Tarihi:

Bu zeytinyağı diplomalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 17:23

Bu zeytinyağı diplomalı

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü'nde hasadından, üretilip, şişelenmesine kadar akademik kadro ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen ve 'Diplomalı Zeytinyağı' olarak adlandırılan zeytinyağının tanıtımı yapıldı.

Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü zeytinyağı üretimine başladı. İlk şişelenen yağlar da Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir'in de katıldığı toplantı ile tanıtıldı. 'Okumuş, diplomalı zeytinyağı' adı verilen ürünün en ince ayrıntısına kadar akademik kadro tarafından takip edilip, hazırlandığı vurgulandı. Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin tarafından hazırlanan sunum ile zeytinyağının hazırlanış kısımları anlatıldı. Sakin, "Ürettiğimiz yağa 'Akademik yağ, 'Diplomalı yağ' diyoruz. Yağ üretimimizde ağaçların bakımından, hasadın toplanmasına kadar bilimsel yöntemler ile çalışıyoruz. Verimli bölgelerden en güzel zeytinleri topladık. Hiçbir ticari kaygı taşımadan en iyi şekilde hazırladık. Biz kalite istiyoruz yüksek verim değil, kalite önemli, sağlık önemli" dedi. Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi Mücahit Kıvrak ise, öğrencileri zeytinin hem kimyasını hem de duyusalını öğreterek mezun ettiklerini söyledi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de zeytinin okumuş halinden akademik zeytinyağının ortaya çıktığını belirtti. Özdemir, "Bu akademik yağ zeytinyağının taşıması gereken bütün özellikleri taşıyor. Hedefimiz kaliteli yağın nasıl üretildiğini öğrencilerimize göstermek" dedi. Rektör Özdemir üretilen zeytinyağını şimdilik piyasada satışa sunmadıklarını bölgenin tanıtımı amacıyla kullandıklarını belirterek, ileriye doğru satış konusunun da düşünülebileceğini söyledi. Rektör Özdemir, Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü bünyesinde kurulu olan zeytinyağı fabrikasının günlük 5 ton zeytin işleme kapasitesine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

3 MİLYON AĞAÇ, 70 BİN TON ZEYTİN

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı Edremit ilçesinin 3 milyon zeytin ağacıyla ve yaklaşık 70 bin ton zeytiniyle bu bölgenin en önemli zeytin ve zeytinyağı üreticilerinden birisi olduğunu söyleyerek "Bizler zeytinimizi, zeytinyağımızı daha ön plana çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda da meslek yüksekokulumuz çok güzel çalışmaları var. Biz de her zaman onların yanındayız" diye konuştu.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka ve protokolün katılımı ile gerçekleşen programda katılımcılara 'zeytinden yağa' zeytinyağının üretim aşamaları gösterildi. Elde edilen zeytinyağının tadımı yaptırıldı.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!