BAUN'da bayrak yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

BAUNda bayrak yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 13:28

BAUN'da bayrak yürüyüşü

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi'nin (BAUN) 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar etkinlikleri, terörle mücadele sürecinde verilen şehitler nedeniyle bayrak yürüyüşüyle başladı.

BAUN bahar etkinlikleri, Çağış Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen bayrak yürüyüşü ile başladı. Bayrak Yürüyüşüne Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksek okul müdürleri, birim yöneticileri, öğretim elemanları, idari personel, öğrenciler ve konuklar katıldı. Karesi Atlı Okçuluk Kulübü'nün atlı birliği yürüyüşe renk kattı. Turizm Fakültesi önünden başlayan ve rektörlük binası önünde son bulan yürüyüşün ardından, bahar etkinliklerinin açılış programı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, köklü bir eğitim geçmişine sahip Balıkesir Üniversitesi'nin, eğitimde bilimde, sanatta, çağdaş bir anlayışla gençleri eğittiğini belirtti. Özdemir, "Üniversite olarak bu yıl ki programımızı şenlik değil etkinlik olarak düzenliyoruz. Terörle mücadele sürecinde verdiğimiz şehitler, hepimizi derinden üzüyor. Bu yüzden bu yılki bahar etkinliklerini bayrak yürüyüşü ile başlattık. Bayrağımız bizim kutsal değerimizdir. Birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızın sembolüdür. Ülke olarak paylaştığımız duyarlılık ve şehitlerimizin aziz hatırasına saygı dolayısı ile konser ve eğlenceleri programımızdan çıkardık. Öğrencilerimizin yetenek ve bilgilerine dayanan sanatsal faaliyetlere, eserlere ve gösterilere yer verdik" dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Veli Aba, islam aleminde ve ülkemizde yaşanan terör olaylarının son bulması, şehitlerimiz, gazilerimiz ve vatan savunmasında görev yapanlar için dua okudu. Açılış programı öğrencilerin şiirleri ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

Fotoğraf

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!