Başkan Uğur'dan Cunda Köprüsü açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uğurdan Cunda Köprüsü açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 19:27

Başkan Uğur'dan Cunda Köprüsü açıklaması

Haberin Devamı

AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yapımı daha önce aralık ayında tamamlanacağı açıklanan Cunda Köprüsü'ndeki gecikmenin, zemininin çürük çıkmasından kaynaklandığını, bu nedenle 250 fore kazık fazla çakılacağını söyledi. Başkan Uğur, bu durumun köprünün maliyetini arttıracağını da kaydetti.
Ayvalık'ın Armutçuk Mevkisi'ndeki 3 dönümlük araziye yeni yapılan 76 odalı Elisa Otel'in açılışı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da katılımıyla açıldı. Başkan Uğur açılışta yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyesinin Ayvalık'taki hizmetlerine de değindi. Ayvalık'ın bir dünya markası olduğuna dikkati çeken Başkan Uğur, "Biz de Ayvalık'a önem veriyoruz. Bu güzel beldemizin çevresinin temiz olması, sularının akması lazım. Büyükşehir olarak bu konuda çalıştık ve son zamanlarda arıza hariç sular kesilmedi" dedi.
KÖPRÜ ZEMİNİ ÇÜRÜK ÇIKMIŞ
Cunda Köprüsü inşaatının devam ettiğini de hatırlatan Başkan Uğur, "Köprünün yapımında bir gecikme söz konusu. Aralık olarak açıklanan teslim tarihinde sapma olacak. Önümüzdeki yıl içinde açılacak. Gecikmenin sebebi, inşaat devam ederken zemin biraz çürük çıktı. 250 fora kazık fazla çakıyoruz. Fore kazık sayısı 350'yi buldu. Maliyeti de arttı. Bu yüzyıllara hizmet edecek bir köprü. Riske atmadan çok sağlam olması lazım. Ayvalık'ın 50 yıldır konuştuğu iş, Balıkesir Büyükşehir olmasa bu yapılabilir miydi" dedi.
Başkan Uğur, bakım ve onarım bekleyen Cunda Adası'ndaki Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için ise "Bunu yaptıksan sonra o çocuk oyuncağı" dedi.
Başkan Uğur, otelin açılışının ardından bireaberindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Taylan Engin, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Cunda Köprüsü inşaatına giderek, incelemelerde bulunduktan sonhra ilçeden ayrıldı.
Halen 75 kişinin çalıştığı Cunda Köprüsü inşaattındaki işçi sayısının ay sonunda 100'ü bulacağı ve çakılacak ekstra fore kazıklarla köprünün maliyetinin 15 milyona yaklaşacağı belirtildi.
Kadri KAYA / AYVALIK, (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!