Barış için pedal çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Barış için pedal çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 17:01

Barış için pedal çevirdiler

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, ikincisi bu yıl 'Barış' temasıyla düzenlenen Uluslararası bisiklet turu, Yunanistan'ın Midilli ve Lesvos adasından bisiklet tutkunlarını da katılımıyla yapıldı. Etkinliğe, 88 bisiklet tutkunu katıldı.

Ayvalık Bisikletlileri, Derneği, Ayvalık Tabiat Platformu ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslarararası Bisiklet Turu, Ayvalık Öğretmenevi önünden başladı. 18 kilometrelik parkurdaki tura Ayvalık'ın yanı sıra Balıkesir'in Burhaniye ve Edremit ilçeleri ile mahalleye dönüştürümen Akçay Beldesi, İzmir'in Bergama ve Dikili'ye bağlı Çandarlı mahallesi ile Yunanistan'ın Midilli ve Lesvos Adası'ndan 80 bisiklet tutkunu katıldı. Etkinliğe Körfez Bisiklet Platformu iğe 30 kişilik ekibiyle katıldı. Katılımcılar arasındaki 60 yaşındaki Parkinson hastası Saygın Koç ile 12 yaşındaki diyabet hastası Erdem Erikci ve sağlık personeli olan babası Erdinç Erikci, etkinlikte "Diyabet ve parkinsonun yaşama engel değil. Bisikletli yaşamı sağlık kazandırır" mesajı verdi.

"BU TURLARIMIZI GELENEKSEL OLARAK DÜZENLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Etkinliği koordine eden Ayvalık Bisikletlileri ve Ayvalık Tabiat Platformu Sorumlusu Piraye Bayman, "Bisiklet özgürlüktür, barıştır, huzurdur. Bisiklet sağlıktır. Her yıl sonbaharda bu turları geleneksel olarak düzenlemeye devam edeceğiz. Bisiklet yollarının çoğalması, bisiklet park yerlerinn olması, taşıtların bize özen göstermeleri tek arzumuz. Biz büyüyeceğiz ve Ayvalık'ı bisiklet cenneti yapacağız. Bu yıl ki bisiklet turumuzun teması barış. Barış, her zaman gereken bir şey. Artık yeter, kan dökülmesin diyoruz ve 'Barış hemen şimdi' diyoruz" dedi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!