Balıkesir'e 21 yeni otobüs

Güncelleme Tarihi:

Balıkesire 21 yeni otobüs
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 10:56

Balıkesir'e 21 yeni otobüs

Haberin Devamı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada yenileme ve dönüşüm çalışmaları kapsamında, 21 yeni otobüsü hizmete aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı 21 modern otobüs, dün (perşembe) Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Deposu'nda gerçekleştirilen törenle hizmete başladı. Törene AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daire başkanları, vatandaşlar ve belediye personeli katıldı. AK Partili Belediye Başkan Edip Uğur, Balıkesir'in büyükşehir olmasından sonra toplu taşıma araçlarında yeni yapılanmaya gidildiğini, büyükşehir belediyesinin otobüsleri yenileyerek 20 ilçede hizmet vermeye başladığını vurguladı. Uğur, "Balıkesir'de, 1 yılda 5 milyon 600 bin vatandaşımız toplu taşıma araçlarından yararlanıyor. Biz hem karada, hem denizde, denetleyici ve düzenleyici olmak istiyoruz. Tekelleşmeye meydan vermeyelim, makul fiyatlar olmasını arzuluyoruz. Bugün yeni araçlarımız hizmete giriyor. Şu anda belediyenin öz malı 261 araç dahil, toplu taşıma yapan 850 aracın hepsi sisteme dahil. Bu araçların hepsi klimalı, vadilatörlü, kameralı, engellilere uyumlu araçlar. Yeni aldığımız 21 otobüsün, 4'ü Edremit, 4'ü Havran, 2'si Gönen, Susurluk, Sındırgı, merkez ve 3'ü Ayvalık'ta hizmet verecek. İlçeler arası çalışacak ootobüsümüz 54 yolcu kapasiteli ve bütün Avrupa ülkelerindeki belediyelerin tercih ettiği araçlar" dedi.

ALTINOLUK-AYVALIK ARASI DENİZ TAKSİ HİZMETİ BAŞLAYACAK

Başkan Uğur, önümüzde haftalarda Altınoluk- Ayvalık arasında yolcu taşınacağını açıkladı. Uğur, "Ulaşım dairemiz yalnız toplu ulaşımı karada yapmıyor, denizde de ulaşım sağlıyoruz. Erdek'ten Saraylar'a, Saraylar'dan Tekirdağ'a gemi çalıştırıyoruz. Ulaşımda belediyenin para kazanıp kar elde etme amacı yok. Biz denetleyici ve düzenleyici olarak hizmet ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda Altınoluk Ayvalık arasında 35 yolcu kapasiteli deniz taksimizi hizmete sokacağız. Yeni yaptığımız Cunda Köprüsü'nün altından deniz taksileri geçeceği için Altınoluk Ayvalık arası en az 40 dakika kısalacak" diye konuştu.

Başkan Uğur konuşmasını bitirdikten sonra, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte kurdele kesip 21 otobüsü hizmete sundu. Tören sonrası Başkan Uğur ve konuklar yeni otobüsler ile şehir turu attı.

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!