Balıkesir'deki Hükümet Meydanı'nın adı artık Milli İrade Meydanı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirdeki Hükümet Meydanının adı artık Milli İrade Meydanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 13:43

Balıkesir'deki Hükümet Meydanı'nın adı artık Milli İrade Meydanı

Haberin Devamı

BALIKESİR'de, demokrasi nöbetinin tutulduğu Hükümet Meydanı'nın adı, 'Milli İrade Meydanı' olarak değiştirildi.

AK Parti Gençlik Kolları'nın Hükümet Meydanı'nın adının 'Milli İrade Meydanı' olarak değiştirilmesi için başlattığı kampanyada, 10 bin imza toplandı. Bu imzalar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na iletildi. AK Parti Grubu'nun isim değişikliği için hazırladığı önerge, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında gündeme geldi. Meclis toplantısında söz alarak üyeleri bilgilendiren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, "Günlerdir Balıkesirli vatandaşlarımız bu meydanda demokrasi nöbeti tutuyor. Milli irade ve demokrasi açısından büyük önem taşıyan meydanının isminin değişmesini istiyoruz. Balıkesirliler de binlerce imza ile bu değişikliğe onay verdi. Bugünlerin gelecek nesillere aktarılması için de meydana 'Milli İrade' adının verilmesinin yararlı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

AK Parti ile birlikte CHP, MHP ve bağımsızların temsil edildiği Belediye Meclisi'nde, meydanın adı oybirliği Milli İrade Meydanı olarak değiştirildi.

Balıkesir'in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, meydanın isim tabelasının bir an önce hazırlanıp isimlendirilmesi için talimat verdi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!