Balıkesir'de kütüphaneler haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde kütüphaneler haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 17:25

Balıkesir'de kütüphaneler haftası kutlandı

Haberin Devamı

Vali Yaman'dan manidar kitap seçimi

BALIKESİR'de düzenlenen etkinlikle, Kütüphaneler Haftası kutlandı. Etkinleğe katılan Vali Mustafa Yaman, 'Zirvede Savaşanlar' adlı romanı okurken; AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile yaşadığı çekişme sonrası kitap manidar bulundu.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan Kütüphaneler Haftası'nı, bugün gerçekleştirdiği programla kutladı. Valilik binası önünde vatandaşlara ve öğrencilere kitap dağıtıldı. Etkinliğe katılan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da vatandaşlar ve öğrencilerle birlikte bir süre kitap okudu. Vali Yaman'ın okumak için eline aldığı Jeffrey Archer'ın, 'Zirvede Savaşanlar' adlı kitabı dikkatli gözlerden kaçmadı. Vali Yaman ile AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un çekişmesini hatırlayanlar tebessüm etti. Yazarın dünyada en çok satan kitaplarından biri olan zirvede savaşanlar yapıtında, dört gencin politik ihtiraslarıyla dolu yaşamı, amaçlarına ulaşmak için rekabetleri, entrikalar, kıskançlıklar ve skandallar anlatılıyor.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Mustafa Yaman, Balıkesir İl Halk Kütüphanesi'nde 90 bin kitap bulunduğunu ve çok geniş bir kesime hizmet verildiğini hatırlatıp, "Balıkesir en çok kitap okuyan illerden biri. İyi bir kütüphanemiz var. Sadece merkezdeki kütüphanemizde 90 bin tane kitabımız var. Bunun yanında 90 bin kitabımız olsa da gelen okuyucunun istediği her türlü kitabı bulma imkanımız var. Hükümetimiz kütüphaneleri önemsiyor. Büyükşehirlerin bulunduğu 30 ilimizde şehir kütüphaneleri kurulacak. Bunlardan bir tanesi Balıkesir. Şu anda çalışmalar başladı. Çok okuyan Balıkesir ama, daha fazla okuyan bir Balıkesir oluşturma arzusundayız. Yeni kütüphane binası bu gün hala hizmet veren binanın yerine yapılacak. Çünkü kütüphanenin merkezde olması çok önemli. İnsanlar, adımını atınca kütüphaneye yakın olması gerekiyor" dedi.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Pazartesi günü başlanan programın bir dizi şeklinde devam etiğini belirterek, "Bugünkü kitap okuma etkinliği eş zamanlı olarak Türkiye'nin her yerinde uygulandı. Bu etkinlik kitap okumaya özendirmedir. Biz de bunu göstermek istiyoruz. Bizim ülkemizin insanları da artık kitap okuyor. Her ne kadar elektronik ortamda kitap okuma çalışmaları olmuş olsa da, kitap okumak bizi duygularımızla baş başa bırakıyor. Eğer ülkemizde barışı istiyorsak kitap okumalıyız. Kitap okuyan insanlar birbirleriyle kavga etmezler. Biz bunu düşünüyoruz. Kültürlü insanlardan zarar gelmez. Kendi ülkesine, milletine her zaman yardımcı olur. Böyle düşündüğümüz için bu etkinlikleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!