Balıkesir'de CHP'li gençlerden istifa

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde CHPli gençlerden istifa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 12:52

Balıkesir'de CHP'li gençlerden istifa

Haberin Devamı

BALIKESİR'de CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Karcı ile Karesi İl Gençlik Kolları Başkanı Mert Sökmen istifa etti.
CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Karcı ile birlikte Karesi İl Gençlik Kolları Başkanı Mert Sökmen de istifasını açıkladı. CHP İl Başkanı Ender Biçki'nin seçimle gelmelerine rağmen kendilerini yok saydığını, kendine yakın gençleri görevi getirmek için çabaladığını iddia eden Karcı, istifa kararında, İl Başkanı'nın ramazan ayında gerçekleştirdikleri 'Yeryüzü Sofrası' etkinliğine izin için imza atmaması ve katılmamasının da etkili olduğunu söyledi. Yaklaşık 10 aydır CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirten Gökhan Karcı, Balıkesir'de görülen Abdullah Cömert davasında, İl Başkanı Ender Biçki'nin Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz'ın yanında kendilerini küçük düşürücü açıklamalarda bulunduğunu da iddia etti. Karcı, "Her fırsatta Gençlik Kolları il yönetimini düşürmek için üstün çaba harcayan İl Başkanı ve yönetimi çalışmalarımıza engel olarak, il yönetim toplantılarına çağırmayarak bizlere köstek olmuştur. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızda AKP ve MHP il başkanları ile kol kola yürürken, seçilmiş il gençlik kolları başkanını dışlamaya çalışan ve yok sayan bir anlayışla hareket eden il yönetiminin bu tavrını ve duruşunu içime sindiremediğim için görevimden istifa ediyorum" dedi.
"YÖNETİM ZATEN DÜŞTÜ"
CHP İl Başkanı Ender Biçki ise bu istifanın ardından yaptığı açıklamada, "Balıkesir İl Gençlik Kolları yönetimi, Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu kararıyla düşmüştür. Konu Gençlik Kolları MYK karar yazısı ile 3 Ekim'de İl Başkanlığımıza bildirilmiştir. Balıkesir İl Gençlik Kolları başkanı ve yönetiminin tüzüğümüze göre hukuki bir durumu kalmamıştır" dedi.
KARCI'DAN YENİ AÇIKLAMA
Başkan Biçki'nin bu açıklamasına tepki gösteren Karcı, "Neden görevden alındığımı bugüne kadar kamuoyuna duyurmadınız da istifamı verdiğim gün açıklama yaptınız? Madem görevimden alındım, neden görevden alındığım belgesini bana tebliğ etmediniz? Benim itiraz süremin geçmesini mi bekledin bana duyurmak için? Bu sorularımın cevabını da kamuoyuna duyurmanızı bekliyorum" diye konuştu.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!