Balıkesir CHP'de devir teslim töreni yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir CHPde devir teslim töreni yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 17:44

Balıkesir CHP'de devir teslim töreni yapıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü’nün, 7 Ocak pazar günü gerçekleştirdiği 36’ncı olağan genel kurulda il başkanı seçilen Serkan Sarı, mazbatasının ardından, önceki başkan Ender Biçki’den bugün de başkanlık görevini devraldı.

Devir teslim törenine, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Önceki başkan Ender Biçki ve ekibine teşekkür eden Serkan Sarı, çok önemli ve zorlu bir dönemde görevi teslim aldıklarını belirterek, CHP’ye bugüne kadar katkı sağlayanlara, destek olanlara ve CHP emekçilerine teşekkür etti.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, önlerinde 2019 seçimleri gibi çok önemli bir viraj olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Çok zorlu bir seçim dönemi bizi bekliyor. Mücadelemizde her bir partilimize sorumluluk düşüyor. Genel Başkanımızın mücadelesine hepimiz omuz vermek ve bu mücadelede 'bende varım' demek zorundayız. 2019 seçimlerinin önemini hepimiz biliyoruz. Bundan sonraki süreçte bizlere düşen görev katılımcı, çoğulcu ve geniş katılımlı bir siyasi anlayış. Bu ülkenin geleceği konusunda kaygı duyan, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkan, bu mücadelede 'ben de varım' diyen partili partisiz bütün arkadaşlarımızla, halkımızla mücadelemizi ortaya koymak zorundayız. Buraya giden yolda ilçe belediye başkanlığı seçimleri, büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri ve arkasından başkanlık seçimleri var. Ülkemizin çıkışı ve kurtuluşu şu anda CHP’dir ve CHP’den başka bir seçenek yoktur. Gücünü tabandan alan güçlü bir il başkanlığı ile güçlü bir mücadele vereceğiz. Bu mücadelede kadınlarımız çok önemli. Çoğulcu siyaseti ortaya koymamız gerekiyor. Kadın siyasetçiler bizler için çok önemli. Siyasetimizin güzelleşmeye ihtiyacı var. Genç siyasetçilere ihtiyacımız var. Onların siyasette çok daha öne çıkmasını sağlayacağız. Sizler bize güvendiniz, bu yetkiyi verdiniz. Emin olun bu güveni boşa çıkartmayacağız. Hedeflerimiz açık ve net. 20 ilçe belediyesi ile birlikte büyükşehir belediyesine CHP bayrağını dikeceğiz.”

Seçim kaybeden önceki il başkanı Ender Biçki ise, partinin bir neferi olacağını ve yeni yönetime her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!