Ayvalık'ta Yeşilçam geceleri

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta Yeşilçam geceleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 11:39

Ayvalık'ta Yeşilçam geceleri

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesindeki Belediye Parkı'nda düzenlenen sinema festivalinin final gecesine 'Sinema Bir Mucizedir' filmi gösterildi.

Ayvalık Belediye Parkı'nda düzenlenen 'Sinema Bir Mucizedir' filminin gösterimine yönetmeni Tunç Başaran da katıldı. Kendi yönettiği bir filmin gösterimine sinemaseverlerin ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Tunç Başaran, "Bu akşam izleyeceğiniz ‘Sinema Bir Mucizedir' filminin senaryosunu ben yazdım. Burada olması gereken biri daha var ama ne yazık ki şu anda hayatta değil. Memduh Ün'den bahsediyorum. Ben her şeyi de ondan öğrendim. Sinema gerçekten bir mucizedir. Bu mucizeyi de Ayvalık'ta sürdüren Zafer Par'dır. Bu dünyada hepimizin bir tek şeye ihtiyacı var; sevgiye… Sevgisiz helva bile yapamazsınız. İki ayrı saksı içerisindeki bitkinizden birine şarkı söyleyerek su verin, diğerine ise sadece su verin. Bakın bakalım hangisi daha çabuk büyüyecek? İnsanlar da böyledir. Sevgisiz hiçbir şey yapmayın. Dünya sevgiyle büyüyor. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum" diye konuştu.

Gecede konuşan ünlü yönetmen Zafer Par da, Memduh Ün'ün hayatının son filmini çekmek istediğini söylerek kendisini aradığını anlattı. Par, "Bana yardımcı olur musun' diye sordu. Memduh Ün'den böyle bir teklifin gelmesi benim için çok önemliydi. ‘Tamam Hocam' dedim. Şimdi o filmi izleyeceğiz. Memduh ağabey 86 yaşında filmi çekerken rahatsızlandı. Filmin devam etmesi lazımdı. Bu arada dünya sinemalarında 86 yaşında film çeken tek isim de Memduh Ün'dür" dedi. Konuşmaların ardından yönetmenliğini Memduh Ün ve Tunç Başaran'ın üstlendiği; Türk Sineması'nın ünlü oyuncuları Fatma Girik ile Kadir İnanır'ın başrollerini paylaştıkları ‘Sinema Bir Mucizedir' adlı film gösterildi.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!