Ayvalık'ta yeni tekneyle balıkçı denetimi

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta yeni tekneyle balıkçı denetimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 11:48

Ayvalık'ta yeni tekneyle balıkçı denetimi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, yeni tahsis edilen su ürünleri kontrol teknesi ile Körfez Bölgesi'nde balıkçıları denetledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne tahsis edilen 'Yalı Çapkını' isimli 11 metrelik tekne, kente geldi. İlçe Müdürü Mehmet Uysal, İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Biriminden Fatih Erdoğan, Mustafa Turhallı ve Onur Şekerciler ile birlikte yeni tekneyle hem deneme hem de denetim yapmak amacıyla denize açıldı. Körfez Bölgesi'ndeki balıkçılara denetim ve ziyaret yapıldı.
Karada denetimlerin belirli periyotlarla sürdüğünü belirten İlçe Müdürü Mehmet Uysal, "İlçe Müdürlüğümüze yeni tahsis edilen su ürünleri kontrol teknemizle Edremit Körfezinde su ürünleri kontrolü yaptık ve balıkçılarımızla bilgi alışverişinde bulunduk. Yeni teknemizle ilk denetim yapılmış oldu. Balıkçı esnafının belgelerini inceledik ve sorunlarını dinledik. Ayvalık'ta karada balıkçı esnafına denetimlerimiz devam ediyor. Sadece balıkçılara değil, işletmelere, restoranlara, okullara yönelik gıda denetimlerimiz de sürüyor. 2014 yılında 460, 2015 yılında 850, 2016'da 1450 denetim yaptık" dedi.
Yalı Çapkını isimli teknenin adının 'Şehit Ramazan Konuş' olarak değiştirileceği belirtilirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün 9 metrelik eski teknesinin ise Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin kullanımı için okula hediye edilmesi için teklifte bulunudğu öğrenildi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!