Ayvalık'ta 'Tango ve Aşk' gecesi

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta Tango ve Aşk gecesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 10:05

Ayvalık'ta 'Tango ve Aşk' gecesi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, bu yıl 12'incisi düzenlenen Kültür Sanat Günleri'nde sahne alan Tango ve Tango Grubu, danslarıyla etkinliğe renk kattı.

Viyana Oda Orkestrası ile başlayıp tiyatro ile devam eden 12. Ayvalık Kültür Sanat Günleri'nde bu kez tango vardı. "Tango ve Aşk" konseptiyle, Ayvalık Açık Hava Tiyarosu'nda düzenlene etkinlikte, Çello'da Hakan Gürkan'ın şefliğinde, kemanlarda Handan Gürkan ve Banu Bilge'nin seslendirdiği şarkılar eşliğinde baş dansçılar Ezgi Er ve Onur Gümrükçü'nün tangoları geceye katttı

İzleyiciler arasındaki farklı yaş gruplarından kimileri de dansçılara eşlik etti. "Papatya Gibisin", "Sevdim Bir Genç Kadını" ve "Mazi Kalbimde Bir Yaradır" gibi sevilen parçamlar eşliğindeke tango dansları izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Yaklaşık bin 500 sanatseverin katıldığı etkinlikte bir kız çocuğunun sahneye çıkarak dansçılara eşlik etmesi geceye damgasını vurdu. Açık Hava Tiyatrosu'nun alt kısmında bulunan başka bir salondaki düğün nedeniyle Tango ve Tango Grubu, zaman zaman zor anlar yaşadı. Grup, Thomas Newman'ın çok sevilen bestesi 'Kadın Kokusu'nu çalmadan önce Şef Hakan Gürkan "Az kalsın oynayacağız bizde. Kadın Kokusunu Ankara'nın bağlarıyla birlikte çalacağız. Thomas Newman duysa memnun olurdu herhalde" diyerek, sitemde bulundu. Gecenin sonunda Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Şef Hakan Gürkan'ın eşi Handan Gürkan'a plaket verdi.

Kadri KAYA - Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!