Ayvalık'ta Cumhuriyet Balosu

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta Cumhuriyet Balosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 01:00

Ayvalık'ta Cumhuriyet Balosu

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından 30 Ekim akşamı düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nda, Cumhuriyet rejiminin önemi ve Cumhuriyetin özgür bireyleri olarak yaşama isteği bir kez daha vurgulandı.



CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından Liman Restoran da, 30 Ekim akşamı düzenlenen Cumhuriyet Balosu saat 19.30'da başladı. Geceye CHP İl Başkanı Ender Biçki, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP ilçe başkanları, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



"KİMSE CUMHURİYET'İ VE ATATÜRK'Ü SINAMASIN"



Gecenin açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, "Kocaman bir ülke KHK'lerle yönetiliyor. Meclis bypass edilmiş, tek adam sultasına doğru hızla gidiliyor. Osmanlı mutlak ki bizim geçmişimiz. Geçmişini bilmeyen insan geleceği kuramaz ve kimse geçmişi inkar etmiyor ama geçmişe sarılıp Cumhuriyet inkar edilemez. Bu inkar içindeki insanlar, Cumhuriyet sayesinde bugün bulundukları yerdeler. Kimse Cumhuriyet'i, Atatürk'ü sınamaya kalkmasın. Geçmişte sınayanlar çok acı sonuçlarla karşılaştı. Umudumuzu kaybedersek bugünü, geleceği kaybederiz. Bugünler geçecek. Bizleri, bu yaştan sonra her gün etimizden cımbızla et kopartsalar bitiremezler ama çocuklarımız ve bu ülke için mücadele edelim" dedi.



"KORKMAYIN, CUMHURİYET ÇOK SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURULDU"



93 yıl önce kurulan Cumhuriyet'in mucizeler yarattığını söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Cumhuriyet ne olacak? Cumhuriyet tehlikede mi diye soruluyor. Cumhuriyet mucizeler yaratmış. 1923 yılını hatırlayalım. Osmanlı 12 yıl farklı cephelerde savaşmış. Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini dünya duyduğunda, Cumhuriyet kuruluyor. O tarihlerde ülkenin nüfusu 13 milyon. 11 milyonu köylerde yaşıyor. 40 bin köy var ve sadece 3 bin köyde okul bulunuyor. Okuma oranı erkeklerde yüzde 7, kadınlarda binde 7 civarında. 337 tane doktor, 60 eczane var. Bu eczanelerin sadece 8'i Türk. Türklerin ne limanı ne gemisi var. O dönemde 40 bin köyün sadece 10 bininde cami var. Türkiye'nin hali bu. Atatürk ve arkadaşları bu imkansızlıklar altında mücadele verdi. 10 yılda neler başarıldı. Öyle bir çalıştılar ki, batının 200 yılda aldığı yolu 10 yılda alabildik. Bu nedenle Cumhuriyet için korkmayın. Cumhuriyet çok sağlam temeller üzerine kuruldu. Mustafa Kemal'in çizdiği yolda yürüyeceğiz ve yürüteceğiz" dedi.



"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BİR TEK BAŞKUMANDANI VARDIR; O DA MUSTAFA KEMAL'DİR"



Konuşmasına CHP'ye yapılan hiçbir saldırının kendilerini yollarından döndüremeyeceğini vurgulayarak başlayan CHP İl Başkanı Ender Biçki, "93 yıldır guru ve coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet geleceğimizin teminatıdır. Camilerimizden ezan sesi duyuluyorsa, bugün Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olabiliyorsa Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Türkiye Cumhuriyet'i bugün dünya da Amerika'dan sonra kesintisiz devam eden tek Cumhuriyet. Fransa'da bile Cumhuriyet kesintiye uğradı. Bu da Cumhuriyet'imizin ne kadar sağlam temele oturduğunun göstergesi. Rejimi değiştirerek, başkanlık sistemini getirmeye çabalayanların çabaları beyhude olacaktır. Biz CHP olarak parlamenter demokrasiden yana tavrımızı ifade ediyoruz. Cumhuriyet, reisin, padişahın kulu değil, özgür bireyler olmaktır. Türkiye Cumhuriyet'inin de bir tek başkumandanı vardır. O da Mustafa Kemal'dir" dedi.



"AĞABABANIZ BİLE GELSE, AYVALIK BİZİM"



Kimsenin kendilerini bildikleri yoldan döndüremeyeceğini söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Çünkü biz gerçek anlamda Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Şu andaki sahte, sanal başkumandanın hiçbir şeyi değiliz. Hep birlikte olarak bu önümüzdeki tehlikeyi atlatacağız. Kim gelirse gelsin, ağa babanız bile gelse Ayvalık bizim. Kimse kusura bakmasın. Ayvalık'tan sonra Büyükşehir de kesin bizim. Genel seçim olursa Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu aslanlar gibi hazır. Referandum gelirse 'Hayır'ı alırlar, nereye isterlerse giderler. Bu memleket bizim. Gerçek sahipleri biziz. Cumhuriyeti bize altın tepsiyle sunmadılar. Bunun için kimseye verilecek Cumhuriyetimiz yok. Cumhuriyet tek adam rejimine, padişahlığa karşı kazanılmış bir rejimdir. Laik cumhuriyet herkese lazım" dedi.



Konuşmaların ardından Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü'nde dans dersleri alan öğrenciler tango ve zeybek gösterisi sundu. Beğeni ile izlenen gösteri ardından 10. Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet'in 93. yaş günü için pasta kesildi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!