Ayvalık'ta başkanlık sistemine karşı eylem

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta başkanlık sistemine karşı eylem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 14:32

Ayvalık'ta başkanlık sistemine karşı eylem

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde başkanlık sistemine karşı olan bir grup, eylem yaparak tepkilerini dile getirdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) şubelerinin üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile bazı siyasi parti temsilcileri ve üyeleri, Cumhuriyet Alanı'nda bir araya geldi. Başkanlık sistemine karşı olan grubun eylemine, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer de katılarak destek verdi.
Konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, "Türkiye ateş yerine dönmüş. Bunların bir tek derdi var; illa başkanlık olacak. Ya, olmayacak arkadaş. Ya bak, çiftçinin sorunu var, sanayicinin, esnafın, memurun sorunu var. Herkesin derdi var. Hapishaneler tıka basa dolu. Mağdur bir milyon aile var. Gel bu sorunlarla uğraşalım, bunları çözelim. Ekonomiyi düzeltelim" dedi.
Ardından konuşan ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç ise, "Başkanlık hevesi ve Anayasa tuzağı, toplumsal gerilimi artırır, diktatörlüğü getirir. OHAL bahanesiyle, kanun hükmünde kararnamelerle, toplum ve yönetim yapısında 'tek ses' yaratma uygulamaları demokrasiyi boğmaktadır. Muhalif basına yönelik baskılarla, basında 'tek ses' istenmektedir. Bizler aşağıda imzası olan kuruluşlar, Cumhuriyetimize, demokrasimize, özgürlüklerimize sahip çıkmak, Ülkemizin bütünlüğünü savunmak, tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşmak, başkanlık hevesinin gerçekleşmemesini sağlamak için, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, emek kuruluşlarını, oda ve meslek örgütlerini birleşmeye ve halkımızla birlikte ortak mücadeleye çağırıyoruz. Gelin; Cumhuriyet sayesinde hala var olan demokratik haklarımızı kullanalım, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için mücadele edelim. 4 Aralık 2016 Pazar günü saat 12.00'de Ankara Tandoğan Meydanı'nda, Cumhuriyetimiz ve parlamenter sistem için buluşalım" dedi.
Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!