Ayvalıklıların Paşa Limanı Tesisi yeniden açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıklıların Paşa Limanı Tesisi yeniden açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 18:08

Ayvalıklıların Paşa Limanı Tesisi yeniden açıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen Paşa Limanı Tesisi, 15 Eylül Ayvalık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümünde açıldı.

CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in öncülüğünde geçtiğimiz kış mevsiminde yıkılarak, yeniden inşa edilen ve belediye bünyesinde işletilecek olan Paşa Limanı Tesisi düzenlenen törenle açıldı. Restoran, kafeterya ve bar olarak hizmet verecek tesisin açılışında Ayvalık Belediyesi Bando Takımı ile Ayvalık'ın sevilen müzisyenleri de hazır bulundu. Ayvalıklıların ‘Ali İhsan Amca'nın Plajı' olarak anımsadığı Çamlık Koyu'ndaki Paşa Limanı Tesisi'nin açılışında plajın ilk işletmecisi merhum Ali İhsan Tatlıcı'nın oğlu Atilla Tatlıcı da babasının meşhur köfte ekmeğini aynı lezzetle pişirerek, açılışa katılanlara Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile birlikte ikram etti.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık'ın değerlerinin korunması gerektiğini ifade ederek  "Ayvalık'ın her köşesinden gelen vatandaşlarımızın pek çoğunun burada çocukluğu ve gençliği geçti. Tabiki o günleri hepimiz özlemle arıyoruz. Burayı Ayvalık Belediyesi olarak Ayvalık'ın taşıyla, doğaya uygun mimarisiyle, kafeteryası, plajı ve restoranıyla sizler için yeniden yaptık. Burası herkesin bütçesine uygundur. Vatandaşlarımız buraya gelerek gençliklerini ve çocukluklarını hatırlayabilirler" dedi. Ayvalık kendisine has kimliğini kaybetmemesi için ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade eden Gençer, "Ayvalık kadınıyla, erkeğiyle hoşgörülü bir kenttir. Ayvalık herkese kucağını açan sevgi dolu bir ilçedir. Bunu hiçbir zaman kaybetmememiz lazım" diye konuştu. Başkan Gençer daha sonra 15 Eylül tarihli doğum günü ve evlilik yıldönümü olan vatandaşlarla birlikte Paşa Limanı Tesisi'nin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından davetlilere Ali İhsan Tatlıcı'nın köfte ekmeği ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!