Ayvalıklı engellilerden sokak çocukları için gönül örgüsü

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıklı engellilerden sokak çocukları için gönül örgüsü
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 11:28

Türk Kızılayının, Hürriyet Gazetesi ile hayata geçirdiği "Gönül Örgüsü: Her İlmek Bir Mutluluk Demek" kampanyasına, Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelli Okulu öğrencilerinden destek geldi

BALIKESİR (AA)- Türk Kızılayının, Hürriyet Gazetesi ile hayata geçirdiği "Gönül Örgüsü: Her İlmek Bir Mutluluk Demek" kampanyasına, Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelli Okulu öğrencileri de katkıda bulundu.
Kampanya kapsamında, Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelli Okulu öğrencileri ve velileri tarafından örülen kazak, kaşkol, bere ile eldivenler sokakta yaşayan kimsesiz çocuklara ulaştırılacak.
Tük Kızılayı Ayvalık Şubesi ve Zihinsel Engelliler Derneği Ayvalık Şube Başkanı Hamdi Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Türkiye çapında yürütüldüğünü söyledi.
Atay, projenin önemine değinerek, "Kızılayın engelli çocuklarımıza ve diğer çocuklarımıza kış gününde daha sıcak olmalarını sağlamak için başlattığı bir kampanya. Bu örgü kampanyası. Bir örgü firmasıyla beraber yapıyoruz. Bulunduğumuz ilçede belediyenin desteğiyle bu hizmeti yürütmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan da kampanyaya yün alarak ve belediyeye ait Zihinsel Engelli Okulu öğrencilerinin örgü örerek destek verdiğini belirtti. Bacan, şunları ifade etti:"Kızılayımızın Türkiye çapında başlattığı sosyal bir proje bu. Biz de bu projeye belediyemiz Zihinsel Engelliler Okulu olarak katıldık. Burada engelli arkadaşlar ve onların aileleri belediyemiz tarafından temin edilen yünlerle el becerilerini kullanarak çocuklarımızın ihtiyacı olan şapka, kaşkol, çorap gibi ürünler üretiyorlar. Bu ürünleri de Kızılay bünyesinde toplayarak sokak çocuklarımıza, daha doğrusu engelli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere teslim edeceğiz."
Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engelliler Okulu öğrencileri de arkadaşlarına birşeyler örerek onların ısınmalarını sağlayacakları için çok mutlu olduklarını dile getirdi
Örgü ürünlerin, 15 Mart'a kadar ihtiyaç sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!