Ayvalık'a uluslararası sanat galerisi

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıka uluslararası sanat galerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 16:47

Ayvalık'a uluslararası sanat galerisi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde uluslararası sanat galerisi açan 3 sanatçının biraraya gelerek kurduğu Elmas Sanat Grubu, yurt dışında da eserleri sergileyecek.

Ayvalık'ta uluslararası olarak etkinliklere katılacak ve sanatçıların eserlerini de yurtdışında sergileyecek yeni bir sanat galerisi açıldı. Kendierine ‘Elmas Sanat Grubu' adını veren Nebiye Elmas, İbrahim İnak ve Haşmet Demirbil tarafından kurulan Nebiye Elmas Art Galeri, ilk sergide yer alan kendi eserlerini yurtdışında da sergileyecek. İlk olarak Romanya, İtalya ve Sakız Adası ile bağlantılarını kuran ‘Elmas Sanat Gurubu' önümüzdeki ay Romanya ile uluslararası çalışmalarına başlıyor. Çalışmalarında en büyük ilhamı Ayvalık'ın ruhundan aldığını söyleyen Nebiye Elmas, "Ayvalık'a olan sevgimi tuallere yansıtmaya başladım. Amatör ruhla başladığım sanatsal faaliyetlerde farklı resimler ortaya çıkınca burayı galeriye dönüştürmeye karar verdik. Evimizi de atölye haline getirdik. Ayvalık'taki kültür ve buranın yapısını gözlemlediğimizde ise farklı doku daha da çok ortaya çıkıyor. Galerimiz için oluşturduğumuz bir de konuk evimiz mevcut. Galerimizde eserlerini sergileyen sanatçılar ve misafirleri ağırlayacağız. Galerimiz uluslararası hizmet verecek. Amacımız Ayvalık'ın tarihini yansıtmak. Türk-Yunan dostluğunu da pekiştirmek istiyoruz. Hafta sonları karşılıklı seferlerimiz var ve kültürümüzü birbirimize taşıyoruz. Savaştan kalan mağduriyetleri, acıları artık sevgiye dönüştürmemiz gerekiyor" dedi.

Nebiye Elmas Sanat galerisi kurucularından İbrahim İnak ise, Lale Adası'ndaki atölye çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Nebiye Elmas Art Galerisinin diğer bir kurucusu ve Halkla İlişkiler Müdürü Haşmet Demirbil ise şunları söyledi:

"Yıllardır sanatın içerisinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum ama Edremit Körfezi'nde genelde biz bize olan sergilerimiz vardı. Biz bu sefer farklı bir oluşum yaparak, resim ve fotoğraf ile birlikte yurt dışına açılıyoruz. Sergilerimizi uluslararası yönetmek ve gittiğimiz bölgelerden tekrar oradaki sanatçıları da buraya getirerek, sanatta kardeş kent modeller yaratmak amacıyla bu galeri kuruldu."

Açılışa katılan CHP'li Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık'ın her geçen gün sanat konusunda ilerlemesi ve yeni yerlerin açılmasını kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Bacan "Sanata verdiğimiz destek sürecek. Ayvalık'ın sanatsal kimliği her geçen gün büyümekte. Ayvalık'ta yaşayan vatandaşlarımız ve misafirlerimiz boş durmuyor ve sürekli sanat üzerine yeni çalışmalar yapıyorlar. Bu Ayvalık'ın insanlara ilham verdiğini gösteriyor" dedi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!