Ayvalık ve Prizren arasında güçbirliği

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık ve Prizren arasında güçbirliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 18:01

Ayvalık ve Prizren arasında güçbirliği

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık Ticaret Odası ile uluslararası fuar organizasyonlarıyla öne çıkan Kosova Prizren İş Forumu arasında ticari işbirliği protokolü imzalandı.
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı ve Kosova'nın Prizren kentinin Belediye Meclis Başkan Yardımcısı ve Prizren İş Forumu Proje Koordinatörü Levent Buş arasında ticari işbirliği protokolü yapıldı. Zeytin Galerisinde sektörel panel öncesi imzalanan protokolün turizm ve sanayide işbirliğinin içerdiği belirtildi.
Konuşma yapan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, "Kosova Prizren, sanayisi olmayan, dağ turizmi ve tarım üretimi olan bir bölge. Sanayi kuruluşları atıl durumda. İstedikleri, Türkiye ile ne yapabiliriz? Bu ilk etapta turizm işbirliği olabilir. İşgücü olarak turizm ve sanayi sektörüne destek alabiliriz. En önemlisi de ortak firmalar kurup, Avrupa'ya ihracatımızı kolaylaştırabiliriz" dedi.
Levent Buş ise, "Şehrimiz Osmanlı'dan kalan en güzel şehirlerden biridir. 21-25 Eylül arasında yaptığımız foruma hepinizi davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyet'ine her zaman teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyet'i hem savaş sırasında hem de savaş sonrasında hem de bugün çok yardım etti. Türkiye'yi Kosova, Kosova'yı Türkiye gibi görmekteyiz. Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm Cumhurbaşkanları ve başbakanlarına, bakanlarına teşekkür etmek istiyorum. Bizler bugün burada sizlerle birlikteysek bu ortamı gördüğümüz için buradayız" dedi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!