Ayvalık kaymakamı öğrencilerle birlikte kitap okudu

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık kaymakamı öğrencilerle birlikte kitap okudu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 10:26

Ayvalık kaymakamı öğrencilerle birlikte kitap okudu

Haberin Devamı

BALIKESİR Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında ‘Kitaptan Kanatlar' etkinliğine katılan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, 15 Eylül Ortaokulu öğrencileri ile birlikte kitap okudu.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ile birlikte 15 Eylül Ortaokulu'nda gerçekleşen 'Kitaptan Kanatlar' adlı okuma etkinliğine katılan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, 15 Eylül Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nuran Sarı koordinasyonunda düzenlenen Okuma Salonu'nun açılışını yaptı. Okulun çatı katında sahne arkasında bulunan ve daha önce atıl durumdaki alanda okuma salonu oluşturulmasının önemine dikkat çeken Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, okul idarecileri ve öğretmenlerini, çocukların daha huzurlu bir şekilde kitap okumalarını sağlamaya yönelik bu güzel çalışmaları nedeniyle tebrik etti. Öğrencilerle birlikte 20 dakika kitap okuyan Görgülüaslan, "Okuma etkinliğine katıldığım zaman bir yandan üzülüyorum, diğer yandan seviniyorum. Üzülüyorum çünkü toplum olarak okuma alışkanlığımız böyle etkinliklere ihtiyaç duyulmayacak bir seviyede değil ne yazık ki. Oysa biz medeni bir memleketiz ve tüm medeni ülkelerde okuma eylemi kendi doğallığı çerçevesinde seyreden bir faaliyet. Ancak diğer yandan, toplumların gelecek inşasında okumanın önemi düşünüldüğünde bir noktadan başlamak gerektiğini düşünüyor ve mutlu oluyorum. Bu bakımdan, BENGİ Projesi dahilinde gerçekleşen bu okuma faaliyetleri hususunda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Öğrencilere okuma faaliyetini belirli günlerle sınırlamamalarını öneren Görgülüaslan, bunu gündelik hayatlarına yaymalarını istedi.

15 Eylül Ortaokulu Müdürü Soner Suyolcu'dan okul hakkında bilgi alan Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, öğrencilerden sonra öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!