Ayvalık Aıma Müzik Festivaline İlgi Yoğun Oldu

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Aıma Müzik Festivaline İlgi Yoğun Oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 16:25

AIMA MÜZİK FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ OLDU

Türkiye’de klasik müziğin gelişimi için çalışan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) düzenlediği Ayvalık AIMA Müzik Festivali; 8, 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi.
Prof. Filiz Ali’nin öncülüğünde bu yıl 3.sü düzenlenen konserlerde; AIMA Masterclass’larına yıllardır katılmış olan keman, viyola ve viyolonsel öğrencilerinden oluşan Festival Orkestrası sahne aldı.
AİMA’nın yetiştirdiği müzisyenlerden Can Okan’ın yönetiminde 8 Temmuz Çarşamba günü yapılacak açılış konserinde; Misha Nodelman, Çiğdem İyicil, Pelin Halkacı Akın ve Ruşen Güneş solist olarak katıldı.
Bach, Mozart ve Rossini’nin eserlerinin seslendirileceği konser, http://www.ustream.tv/channel/ayvalikmuzik adresinden canlı izlendi.
Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi’nde gerçekleşen konserlerden oluşan festival kapsamında, 9 Temmuz Perşembe günü AIMA Festival Orkestrası solistleri de müthiş bir Oda Müziği Konseri verdi.
Konserde, Mozart, Schubert, Schumann, Brahms’ın oda müziği eserleri sergilendi.
AİMA’nın bu yılki müzik festivalinin son gününde ise; Can Okan’ın yönetttiği AIMA Festival Orkestrası ve solistleri büyüleyici bir konser verdi.
Konserde Bach, Mozart, Mendelssohn, Koussevitzky ve Massenet’nin eserleri büyük bir başarıyla klasik müzikseverlerle paylaşıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!