Altınoluk Sahil Projesi'nde ön açılış

Güncelleme Tarihi:

Altınoluk Sahil Projesinde ön açılış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 16:16

Altınoluk Sahil Projesi'nde ön açılış

Haberin Devamı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, deniz dolgusu tamamlanan Edremit ilçesine bağlı tatil beldesi Altınoluk'a, 3 milyon lira maliyetle 3 bin metrekarelik yeni bir kordon ve plaj kazandırdı.

Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde dönemin CHP'li Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat döneminde başlayan dolgu projesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından 3 bin metrekarelik kordon ve plaja dönüştürüldü. Geçen yıl deniz dolgu projesi tamamlanarak, mart ayı sonunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Altınoluk Sahil Projesi 4 ay içinde ilk meyvelerini vermeye başladı. 3 milyon liranın üzerinde maliyeti olan proje kapsamındaki 2 bin 844 metrekarelik ahşap kaplı plajın 810 metrekarelik kısmı ve 10 yüzen iskeleden 2'si tamamlandı. Çalışmaları yerinde incelemek ve ön açılışını gerçekleştirmek için bölgeye gelen AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a, Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Başbakan Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı Ömer Sertbaş, Gebze ve Karesi belediye başkanları ile Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Yavuz eşlik etti. Aynı anda bin 500 kişiyi şemsiyeler altında plajla buluşturacak olan projenin, hizmete açılan ilk etabı tatilciler tarafından beğeniyle karşılandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz günlerde deniz taksinin Ayvalık-Altınoluk seferlerine başladığını hatırlatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Fatih Doğan, "Yaklaşık 4 ay gibi bir süre zarfında yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda, ahşap tek iskelesiyle, her 35 metrede bir toplam 10 yüzen iskeleleriyle, sert zemin imalatlarıyla, peyzajıyla birlikte 13 dönüme ulaşan fevkalade bir alan kazandırmış olduk. Projemiz 3 milyonun üzerinde bir maliyete ulaştı. İnsanlar rahatlıkla bu kayalıklardan yüzen iskelelere inip çıkabiliyor. Standart şemsiyelerimizin altında güneşten korunuyorlar. Bunu da halkımıza hizmet adına şehrimize kazandırmış oluyoruz. Gönlümüz, bu projeyi tüm sahil kesimlerine uygulamak istiyor. Bu rol model niteliğinde bir proje oldu" diye konuştu.

Altınoluk Sahil Projesi'nin yaz sezonu sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!