Alevi Güç Birliği'nden CHP'li Tüm'e destek

Güncelleme Tarihi:

Alevi Güç Birliğinden CHPli Tüme destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 14:17

Alevi Güç Birliği'nden CHP'li Tüm'e destek

Haberin Devamı

BALIKESİR Alevi Güç Birliği, şehit uzman çavuş Aycan Özdil'in Edremit Akçay'daki cenaze töreninde saldırıya uğrayan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e yapılan saldırıyı kınadı.

Balıkesir ve ilçelerindeki 28 Alevi derneği ve vakfın biraraya gelmesi ile kurulan Alevi Güç Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bulunduğu her ortamda ve yaptığı tüm konuşmalarda terör ve şiddetin bir 'insanlık suçu' olduğunu vurgulayan, bulunduğu bütün toplantılarda 'barış ve kardeşlik' mesajları veren, insanları 'etnik kimliğine ve mezhebine göre ayrıştırmanın' yasalarımıza karşı suç olduğunu belirten, laikliği, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunan milletvekilimiz Mehmet Tüm'e yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, saldırı sonrası milletvekili Tüm'ün şikayeti üzerine yakalanan şüphelinin, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmasının da anlaşılmaz olduğu vurgulandı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Şüphelinin ifadesinin ardından salıverilmesi bizlerde son günlerde mevcut iktidar uygulamalarına karşı çıkan siyasi parti ve siyasetçilere karşı sistemli bir saldırı başlatıldığı düşüncesini oluşturuyor. Milletvekilimize 'terörü destekliyorsun' diyerek saldıranın, ülke gerçeklerinden , ülkemizin içine çekildiği karanlık ortamı algılamaktan uzak, ülkemizde terör ve terörist saldırılarından kimlerin medet umduğunu düşünecek fikirlerden yoksun olduğunu, adeta güdümlü füze gibi programlandığını düşünüyoruz. Devletimize devlet içinde tuzak kuran, barış ve kardeşlik düşüncesine düşman olan zihniyeti tekrar şiddetle kınıyor. Milletvekilimize yapılan saldırının son olması temennisi ile Milletvekili Tüm'e geçmiş olsun diyoruz."

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!